przypadek
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Zorya Holmes 17
Opublikowano (edytowane)
Zastanawiałam się, o czym mówi ten wiersz, ale chyba najbardziej o życiu i jego różnych smakach i smaczkach. Czasem słodkich, czasem wytrawnych, żeby nie usypiać zmysłów i naszej czujności na świat.
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez poezje_krzyczane · Opublikowano
@wieszcz_współczesny Nie lubię tego okreslenia, bo kojarzy mi się albo z ogniskiem albo z Michałem Bajorem. I przyznam się, że mam hiphopowe wersje, ale są to wersje długich poematów Pan Tadeusz, Beniowski, Maria, Zamek Kaniowski, Iliada czy poematy Norwida. Niestety Pan Tadeusz, Beniowski i Iliada są w wersji AI z 2024 i nie brzmią zbyt dobrze. Niedługo wyjdzie nowa wersja Pana Tadeusza wyczyszczona z błędów poprzedniej i z wyraźniejszym brzmieniem. -
Przez Annna2 · Opublikowano
@_Marienka_ motyle są piękne bywają takie, co żyją tylko jeden dzień. I muszą całe życie przeżyć- przez kilka motylich mgnień. -
@Poezja to życie ładnie i niech trwa i trwa- do końca świata i jeszcze dalej. -
Przez Claire · Opublikowano
@Zorya HolmesZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Witaj Zorya :) Wiersze mają to do siebie, że pozwalają na dowolną interpretację. Frapujący jest odbiór przez czytelnika samej istoty wersów, które nie zawsze dotykają tak wzniosłych podmiotów o jakie są posądzane. Ten wiersz był pomyślany podobnie. Jestem zafascynowana tematem miłości, i chociaż moje utwory odbiegają często od tego źródła, mimo wszystko oscylują wokół uczucia, kobiety i mężczyzny. Jeśli jednak dostrzegłaś w wersach wzniosłość o jakiej nawet nie marzyłam, chwała mojej wenie i twojej percepcji. Pozdrawiam z uśmiechem :) -
@Marcin Sztelak dobry wiersz. mieszkamy pośrodku niczego, na spłachetku jałowej ziemi. Coraz więcej tej jałowej ziemi, gdzie wydaje się nikogo i niczego nie ma, a wokół tylko obojętność.
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi