Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Aleo he polis nucą złote wieże melodię w zaułkach chwalebny nocny sen ranek zbudził okrzykami śmierci purpurą buty honoru nanizane krwią Miasto już stracone [reedycja / poprawienie tagów html, 29.09.2004]
joaxii Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Naprawdę bardzo mi się podoba. Budzi obrazy i emocje, skojarzenia, porusza. Jednocześnie tkwi w nim duch dawnych herosów. Będę go często czytać. Pozdrawiam, j.
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy honor nosi buty? W wierszu który piszę właśnie poruszam ten temat. Po przeczytaniu tego wiersza zostaje we mnie uczucie piękna. Smutnego piękna. Cóż, rzeź inne uczucia powinna wywoływać, ale pan nie jest rzeźnikiem, tylko poetą. To nawet lepiej. A, i nie rozumiem tytułu bom ze wsi.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 _____________________________________ *Aleo he polis - Miasto już stracone
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję. Bardzo pasuje do treści, he, he...
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ....każdy wers trafny.... aleo he polis.....ale nie jego dusza... pozdrawiam hiacyntowym zapachem :) Natalia
winna--czerwień Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wojowniczy... no, ale to przecież Kai :D pod względem odbioru bdb, a przekaz? do mnie dociera i porusza te najgłebiej schowane struny mojej duszy. i o to chodzi :] Pozdrawiam i ściskam, Evelina
Seweryn Muszkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Kai, Ja kompletnie nie rozumiem tego wiersza. Pierwsza strofa jeszcze jako-tako, ale pozostałe? Nie mam pojęcia jak łączą się z pointą i dlaczego tytuł po łacinie (tak?), a pointa po polsku... ... chociaż czytałem z 5 raza. Może wrócę później i spróbuję ponownie. seweryn [sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 23-10-2003 21:26.[/sub]
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 joaxii, takiego komentarza się spodziewałem skrycie, Dzięki Ci bardzo :)Włodzimierz_Janusiewicz o tak, piękno jest smutne...Natalia myślę, że co do wiersza to się rozumiemy, włąsciwie to dzięki Tobie powstał. :)winna--czerwień widzę, że troszkę się spodobałoSeweryn Muszkowski cuż... nie zawsze da się zrozumieć, mogę więc powiedzieć, że jest poetą-nie-poetą niezrozumianym ;) też fajnie :) Dzięki za zainteresowanie. Dzięki Wszystkim! Pozdrawiam, Kai Fist
Rekomendowane odpowiedzi