Agnieszka_Gruszko Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie umiałam pokochaćjego szelmowskiej duszykiedy dłoniespracowanepachniały stęchlizną"oddajcie mi życie"krzyczałpijany tesknotąnie umiałam ukoićrozedrganych powiekkiedy na foteluumierał za grzechybez zbędnychsłow modlitw padającychw pustkęnie chciałam dotykaćzmarszczonego ciałagdy bezzębnym uśmiechcemżegnał się z tym światemprzygasłymi oczymaczytał dla mnie wiecznośćja słuchac nie chciałam
Jolanta Sztejka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 przeczytałam go kilka razy i wyszczypnęłam kilka fragmentów, których sama chyba nie potrafilabym lepiej opisac choć niejednokrotnie probowałamza to duzy plusikduuuuużżżżżżo emocjiudalo ci się je ująć w bardzo obrazowy sposóbpozdrowienia
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Są w moim życiu gesty, których nigdy nie umiałam darować sobie .Są słowa, których nigdy nie wybaczyłam innym.I za to będę potępiona.Umieć zapomnieć tak naprawdę, to wielka sztuka.Najtrudniej wybaczyć tym, którym zawierzyliśmy najmocniej.Tak pięknie o tym napisałaś. Tyle wspomnień we mnie się zrodzilo.Dziękuję pięknie.Uklony
Piotr_Mogri Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Niezłe - od serca i do serca... pozdrawiam
Wioletta_Szkaradowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 kiedy pierwszy raz czytałam ten wiersz okrutnie mi się nie podobał bo mam alergię na różne słowa np.: "pijany tęsknotą", "bezzębny uśmiech", "przygasłymi oczyma", "wieczność". Jak czytałam drugi raz przestało mnie to troszkę irytować. Mam ambiwalentne uczucia co do tego wiersza. pozdrawiam ciepło Wiolka
Rekomendowane odpowiedzi