stanislawa zak Opublikowano 25 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 rozbudzona układam myśli w osobistej puszce mrok twarzą przy szybie bębni w moją pandorę próba wydobycia nieskładnych gdzieniegdzie ściśniętych odruchowo kończy się zatrzaśnięciem powiek pod nimi ciemność pocięta wyprawia harce na orbicie okołorealnej planetoidy oko wyposażone w zalążki obiektywizmu wyłapuje codzienny tumiwisizm dezertera snów czasami są to dodatnie strony zwariowanych wierszy wirtualnej rzeczywistości parapetówki
Tomasz_Biela Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 bardzo Stasiu tylko pierwsza strofa...zapis może tak? rozbudzona układam myśli w osobistej puszce bębni w moją pandorę mrok twarzą przy szybie Pozdrawiam TomaszEK na dobrą noc w pigułce snów
Pan_Fei Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tomku, Twoja propozycja nie uwzględnia konotacji pierwszej i drugiej strofy, jaką stworzyła Stanisława. Wiersz podoba się, aczkolwiek Twoje pióro jest dosyć ciężkie, (free-jazzowe rzekłbym :P) To nie jest poezja, którą można sobie „najpierw przeczytać, a potem interpretować”, aby rozumnie przejrzeć Twój tekst, trzeba się nieźle nagłowić, aczkolwiek nie postrzegam tego jako wady (przynajmniej w Twoim przypadku) Twój styl na pewno rzuca się w oczy, aczkolwiek, jak już pisałem- jest to poezja trudna, wiele wymagająca od czytelnika. Świetny jest pomysł z wykorzystaniem „trudnych słów” (okołorealnej planetoidy oko- bomba;) w odniesieniu do puszki Pandory. Jestem na plus (choć to ewidentnie nie moja bajka) tumiwisizm- klawy ;) Serdecznie Fei
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 pięknie szalikowcu, czytałem z przyjemnością i wczytywałem się póxniej z jeszcze większa. pozdr.
stanislawa zak Opublikowano 26 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 kochani, jestem zaszokowana takimi komentarzami powiedziałabym CUDOWNYMI, wiem PanieFREI, że mam ciężkie pióro, myśli też, ale co ja zrobię niektórzy właśnie to mi zarzucają że muszą myśleć - wolą coś łatwego lekkiego, ale to chyba nie byłoby ciekawe,ja osobiście lubię łamigłówki, Tomku, dzięki za miłą ingerncję oczywiście zostanie wydrukowana, SAO. dzięki za TUWIMA! lubię go i dlatego to skojarzenie. he he. Szaliczku- serdelki Tobie takie słodkie! jak wywiadówka? życzę wszystkim lekkiego pióra i miłego wieczoru!!!
Luthien_Alcarin Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 smakowity kąsek-warto było wpaść i sie zaczytac;) Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi