Zgryzotka Opublikowano 12 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Umarł dzień Niebo zasnuło się żałobą. Dziwne, bo przecież nikt nie płacze. Za woalką granatową Łaskawy czas Biegnie inaczej - astronomom - poetom - i nam, co cieszą się sobą Umarł dzień, Horyzont go pochował, Lecz cóż z tego Niech żyje noc, Cudowna pani wdowa...
Marek Hipnotyzer Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 to jest dobre, liryczne, lingwistyczne. miodzio!
Roman Bezet Opublikowano 12 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Zakręcone, ale co tam, lekkie i zabawne (nawet pomimo/z powodu rymów ;) Chyba inaczej bym to spróbował zapisać: bez trzykropków i myślników (i w tytule!). pzdr. b
Zgryzotka Opublikowano 12 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie, chyba za dużo było tych "trzykopków" - myślnikijednak zostawię, a z tytułu "dwukropka nijak nie mogę wyrzucić. :) :) Dziękuję za radę i pozdrawiam
K Bandy Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Nie wiem czy można się tak wypowiedzieć o poezji, ale przyznać muszę - pełen profesjonlizm.
Messalin_Nagietka Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 a może by "niebo żałobą snute"? miast "Niebo zasnuło się żałobą" pozdrówko MN
Zgryzotka Opublikowano 13 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być może tak, ale że to nie jest taki całkiem biały wiersz (które też bardzo lubię) nie rymowałoby się z "granatową" :) :) chociaż przyznam, że raczej rzadko "rymuję" Niemniej dziękuję i również "pozdrówko" Z.
Messalin_Nagietka Opublikowano 14 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Być może tak, ale że to nie jest taki całkiem biały wiersz (które też bardzo lubię) nie rymowałoby się z "granatową" :) :) chociaż przyznam, że raczej rzadko "rymuję" Niemniej dziękuję i również "pozdrówko" Z. no tak "żałobą" nie zauważyłem pozdrówko MN
Michał_Zawadowski Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2005 ech, nawet nie będę tłumaczyć dlaczego nie podoba mi się. nie i koniec. pozdr. mz
joanna umorowska Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 bardzo ładny wiersz, lirycznie i .... zastanawiająco
Tóra katalawa Opublikowano 20 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2005 lekki i przyjemny poprostu niczym mgiełka ah .... :p pozdrowka :p
Mirosław_Butrym Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 Dobry wiersz, to lubię, chwalę rzadko bo jestem wybredny, ale twoje wiersze polubiłem
Rekomendowane odpowiedzi