Gekon Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 chodząc tak wystukiwać takt własnej apokalipsy pomiędzy knajpą przepastną a mieszkaniem na piętrze powietrze droga niezmienna a od lat miraże mglistych świateł a we mnie litery które mają prawo już żółknąć przeobrażają dalej w pęd po ciernistą koronę kołyszący mnie do zmierzchu brzask jest oczekiwaniem na uchwycenie drugiej strony dzięki o wewnętrzną część zmysłów korona była epifanią sława zalewa grób złotem zrodzonym z duszy chłopca w ciemnej kamienicy
Piotr Sanocki Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Na początku razi rym: "a mieszkaniem na piętrze powietrze" - niepotrzebny moim zdaniem. Potem zamieniłbym "apokalipsę" w pierwszym wersie. To wysoki wymiar, wg mnie niepotrzebnie inicjuje proces powstawania patosu. Reszta jest nawet miła dla oka. Ładnie się czyta. Nie pomijasz obrazów - to dobrze. Popracowałbym jeszcze nad zakończeniem. Mam nawet propozycję: "dzięki o wewnętrzną część zmysłów korona była epifanią sława zalewa grób złotem zrodzonym z duszy chłopca w ciemnej kamienicy" Pozdrawiam serdecznie
Gekon Opublikowano 7 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 dziekuje za uwagi z wersyfikacja jeszcze słabo sobie radze rownież pozdrawiam
Piotr Sanocki Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 Przeczytałem jeszcze raz i przyszedł mi do głowy nowy pomysł: "złotem zrodzonym z duszy ramienia z nad ciemnej ulicy" Wiem jakie ma znaczenie oryginalna wersja. Ta wcale nie odbiega od treści... Może coś wykombinujesz... Pozdrawiam serdecznie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 7 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2005 a ja wiem o co tu chodzi, może dlatego, że Cię znam całkiem nieźle, podoba mi się przedstawiłaś wręcz elegancko swoje ostatnie emocje, w sposób jak na Gekona przystało - niby niedbale ale jakże trafnie. duży plus
Rekomendowane odpowiedzi