Krzysztof Kwiatkowski Opublikowano 1 Września 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2005 w dniu w którym umarła muzyka moja siostra pozamykała wszystkie drzwi swojej wyobraźni nikt już tam nie dotrze upadły mury ludzkiego Babilonu nie ma już pijanych i nie ma poetów niebo tonie w odmętach głuchej nostalgii czymś brzmi tylko noc odeszłaś po raz kolejny pakując walizki wyobrażeń wszystko pozostało status quo twoje oczy tak piękne moje imię tak zbędne nic nie gra na smykach miliony melodii migocze tylko na sklepieniu twych dłoni w dniu w którym umarła muzyka zasypiam
Daniel Piaszczyk Opublikowano 2 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2005 w dniu w którym umarła muzyka na prezydenta wybraliśmy elektryka a drzwi wyobraźni to szlagier ograny jak bolek i lolek czy pies pluto znany nie ma tu miejsca na te metafory co włożą w walizki okropne kulfony wyobrażeń a jakże bo tu o nich mowa przeczytoł zech wszystko do kuńca żech dotarł jak czytoł trzy razy ten wers co w tytule na szyja wyrosły mi dwa duże gule
mjisiek Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 W dniu gdy Danielu odejdziesz z forum peknie, załamie sie całe kworum Było tu z Tobą tak kolorowo Admin nam z żalu potnie sie zdrowo Zgaśnie, zawyje cała liryka Bez Twych wyrazów obcych słownika A blask opinii, w których dzis gorę Zastapią jakieś lizustwa chore Pisane chyba gdzies na kolanie Odszedł Poeta, patos nastanie Ja tego wszakze się tu nie boje analizujac opinie Twoje Każdy z nich czerpie wzniosłe nauczki Tu poprzestanę - ściskam Maluczki Krzysztofie teraz do Ciebie: pierza zwrotka/strofa/część jak zwał tak zwał jest w świetle reszty troszke za mało wzniosła/liryczna/trochę nie pasuje do reszty/ - to w mojej opinii jakieś anafory "i twoje...." " i moje" troszkę by to ubarwiły poza 1 częścią (strofą) reszta jest spójna moim zdaniem, osobiscie mi sie podoba tak po prostu bez rozbierania całośći na czynniki pierwsze, delkinacji, koniugacji, trybów, stron, czasów i całego tego... no właśnie czego? pozdrawiam
Daniel Piaszczyk Opublikowano 3 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2005 eeee. to forum schodzi na psy..
Roman Bezet Opublikowano 6 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2005 Proszę Pana, jeśli już - to tylko pierwsza zwrotka i to w tej postaci, bez żadnych 'uwzniośleń' i całego cyrku, który zaczyna się dalej:niebo tonie w odmętach głuchej nostalgii - to nie tylko przejaw złego gustu/smaku (de gustibus ;), to po prostu złe, bo naśladowcze wykorzystanie 'kalki poetyckiej' (zadziwiające jak długo i uparcie trwa w narodzie mit 'cudownej' poezji mlodopolskiej, sprowadzony do wyobrażeń epigonów; "tonie", "odmęty", "głucha", "nostalgia" - niebo zostawmy tu w spojoju) ;) Może i jest to jakiś pomysł - nie wiem, ale w tej formie wygląda jak najgorsza podróbka nienajlepszej poezji (łacznie z niespodziewanym rymem dwóch ostatnich wersów). Proszę próbować - pracować. pzdr. b PS. Miau, miau - ko, ko - kukuryku! ;)
Rekomendowane odpowiedzi