Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

lewy konar zgiąłem w pół
prawy założyłem na kolano
jedną gałęzią podparłem głowę
tak oto nie powstało krzesło

kukułczym lotem wpadły w moje gniazdo
gdy wykałaczki krążyły pomiędzy zębami
ktoś trybami nakręcił moje zawirowanie
tak oto nie zostałem zegarem

i nawet gdy sukcesywnie wspinałem się szczeblami
przyjaciel sęk na dupie i przyjaciółka drzazga pod powieką
bez skutku bez przyczyny upadłem drabiniasto liściem na ryj
tak oto nigdy nie sięgnąłem nieba

jak szafa płakałem płaszczem ociekając żywicą
jak szuflada jęczałem do głębi serca zasuwana pomiędzy żebrami
ale też jak stół twardo stałem prześwitując blatem do duszy warującej pod…

tak oto
z popielnika
pyłem ulatuję
– ja pień

Opublikowano

nie wiedziec czemu wiersz bardzo mi sie spodobal, choc sa momenty ktore bym wyciela, lub wprowadzila w nich jakies zmiany, ale szczerze to nie chce mi sie dzisiaj myslec, ba, ja w ogole chyba nie mysle dzisiaj, pozdrawiam
czyli podoba sie

Opublikowano

No nie da się nie przeczytać. No nie da się nie wrócić. No nie da się nie siąść z wrażenia na drewnianym krześle. Mi nie trzeba więcej. Jestem pod wrażeniem zresztą nie pierwszy to już raz.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja osobiście nie spotkałem, a nawet jeśli to mieli z tym kontakt dopiero w latach 90tych, a zatem już jako dorośli, przez co szkodliwość była dużo mniejsza. Mogli się co najwyżej uzależnić, ale na pewno nie stracili zainteresowania paniami na żywo. A w przypadku tych młodszych pokoleń wychowanych na parno od dziecka, tak się dzieje, że ich seks z żywymi kobietami nie interesuje, nawet gdy mają okazję i sami są dla nich atrakcyjni. Młodym dziewczynom, które nie są super piękne trudno znaleźć teraz chłopaka, bo te najatrakcyjniejsze wyłapują tych zainteresowanych. A reszta jest obojętna na wdzięki.   Miałem na studiach niepełnosprawnego kolegę, który tym towarem handlował na początku lat 90tych, ale i sam użytkował. Jednak on to robił dlatego, że nie miał żadnych szans na znalezienie w miarę atrakcyjnej partnerki, a prostytutki go nie interesowały, tak samo jak inne osoby niepełnosprawne, które być może by go chciały.
    • @Laura Alszer @Roma Dziękuję. Tytuł jest miał być ironiczny, taki przekorny troszkę, w stosunku do treści. 
    • Szloch po zabawnym żarcie, bynajmniej nie ze szczęścia. Scrolling po soc- mediach. Reklamy, przedtem dołujące, teraz dają iluzję nadziei, niczym niezdobyte szczyty- wyższe niż Mount Everest -dla przeciętnego zjadacza chleba,  kiedy mamy te przypisywanie czemuś dobrych stron, żeby samemu się podnieść na duchu, gdy sądzimy, że najlepiej się poczujemy jak zminimalizujemy wysiłek i osiągniemy to, co ani niemożliwe ani możliwe I ani osiągniemy Tylko będziemy.    Przepraszam, moja wielka rodzino albowiem rola ma nie starczyła... Wiem, że mnie pocieszysz, bo to Świat, którego chciałaś, podniosę się niczym Mike Tyson i ty poniesiesz odpowiedzialność za konsekwencje pełnienia swej wystarczającej roli, których ciężar mnie przerósł jak za ciężko choremu psychicznie partnerowi zrozumieć wariatkę partnerkę ...        
    • @Wędrowiec.1984 nie jest to prosty wierszyk. To wiersz z pięknym przekazem, skłaniającym do refleksji. Ze świetnym rytmem i rymami. Super! 
    • Cicho sobie rozmyślam  Nad tym światem    I idę tam gdzie mnie  Oczy poniosą    W siną dal    A czas nie jest  Moim sprzymierzeńcem    W walce  O lepsze jutro 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...