Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podnoszę pióro
pustka po kończynie spływa
mięsień nie podpowie
czego głowa nie wyduma
odkładam

po papierze pełza język
i tatuaż pozostawia
całe szczęście, że nazajutrz
nikt już nad tym nie rozprawia
odchodzę

Opublikowano

U mnie to nie jest tak, że siadam i piszę.
W tramwaju, w autobusie...szkole, nawet ostatnio w stołówce i na ulicy wpadł mi do głowy pomysł na wiersz. Więc zapewne dlatego, "niemoc" jest mi trochę obca i nie czuję esencji, nie solidaryzuję się z autorem, wierszem. chm. chociaż czasami... :))) ale to tylko czasami:)

seweryn m.

[sub]Tekst był edytowany przez Seweryn Muszkowski dnia 13-10-2003 12:28.[/sub]

Opublikowano

:)
dosłownie opisałeś mnie wczorajszego popołudnia, siedzącą z zatrzymanym tuż nad kartką piórem. Bardzo podoba mi sie ten wiersz :) a jak sie okazało ta "niemoc" jest chwilowa :)

Serdecznie pozdrawiam
Natalia

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Ładnie, w przyjemnym klimacie :) Pozdrawiam serdecznie :)
    • @violetta ojej,aż tak? 
    • @Kamil Olszówka   Protestowanie a szerzenie mowy nienawiści to jednak dwie pary butów.   Przeczytałem ten Twój tekst o Rosji i podpisuję się pod uwagą jaką napisał Ci  Corleone 11 Powielasz jedynie propagandę i nagonkę niektórych jednostronnych mediów bez jakiejkolwiek refleksji i krytyki. Ja wierzę, że chciałbyś być patriotą. Jednakże to co piszesz patriotyczne nie jest a jeszcze mniej są tym te dwa wklejone filmiki z YouTube, pełne hejtu i manipulacji. Sorry.
    • Twoje wiersze zawsze do mnie trafiają, prosto w serducho... Piękne, przejmujące i autentyczne. Pozdrawiam serdecznie.
    • @tie-break Pewien nastolatek, wymyślił sobie sposób na zarabianie kasy.  Napisał list do mamy i zostawił na stole. (Szczegóły nie będą dokładne, ale sens, owszem)  -  Za sprzątanie swojego pokoju - 15 złotych. -  za wyniesienie śmieci  - 5 złotych. - za przypilnowanie młodszego brata 10 złotych. - za każdą dobrą oceną w szkole  - 10 złotych. - za przyniesienie zakupów - 5 złotych. - za punktualne przychodzenie do domu 5 złotych - lista była pewnie dłuższa, ale więcej nie pamiętam.      Mama przeczytała ten list, posmutniała, pomyślała... przewróciła kartkę na drugą stronę    po czym napisała: - Nosiłam Ciebie przez 9 miesięcy pod sercem -za darmo. - długie noce siedziałam przy Tobie, kiedy byłeś chory - za darmo. - przez kilkanaście lat gotowałam dla Ciebie to, co lubisz - za darmo. - przez kilkanaście lat opierałam Ciebie - za darmo. - ubierałam Ciebie za za darmo. - kocham Ciebie za to, że jesteś - za darmo.    Syn wrócił ze szkoły i przeczytał list. Chwilkę pomyślał, po czym napisał: - Wszystkie rachunki uregulowane  - Zapłacono! - Kocham Cię mamo.   Może komuś się przydać :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...