Bartosz Wcisło Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 A w tym pokoju mamy poetę przykutego do krzesła ptasim ciałem (to tak tylko pro forma). Czasem pisze wiersze, kiedy ma w oczach ideę- kulę zimną i całkiem twardą. Te jego wiersze oprawiamy w ramki i wieszamy w salonie. Czasem zapominamy go nakarmić. Wtedy wcale nie pisze tylko pluje, krzyczy i mówi brzydkie słowa. I-zupełnie nieoczekiwanie; tylko na moment- w oczach pojawia mu się krew.
KwadRaT Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Nawiązujesz do utartej już tradycji: poeta - ptak, sam nie wiem, czy to dobrze, czy źle - hmmm... chyba jednak źle... Ogólnie wiersz mi się podoba, zwłaszcza zwrot : "Wtedy wcale nie pisze tylko pluje, krzyczy i mówi brzydkie słowa." - fajna uwaga. :) Za całokształt ode mnie +. Pzdr.
Agnieszka_Przypadek Opublikowano 19 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2005 końcówka psuje, w ogóle bym się jej pozbyła ale ogólnie oki:)
Bartosz Wcisło Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2005 Końcówka niestety nadaje utworowi pełnię sensu.
Rekomendowane odpowiedzi