kall Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 na brzegu w krainie obojętności nie ma piasku właściwie wody też nie ma - delikatne fale a może uderzają w niespełnienie słońce też tam nie świeci promienie złudzeń padają na zmęczonych przechodniów i tylko nocą naiwny grajek tworzy symfonię najpiękniejszą licząc na dobre słowo lecz cóż - obiektywnie subiektywizm zwyżkuje
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Podoba mi się, ciekawie, ale... kilka rzeczy bym zmienił. W pierwszej strofie to kraina jest jakby "tam", a w drugiej ona jest "tu" - może zamienić tak, aby było "słońce też tam nie świeci"... nie bardzo są też promienie złudzenia. Może lepiej złudzenia promieni? albo złudne promienie? mimo kilku tych wątpliwości, jestem na tak. pozdrawiam /Arek
kall Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2005 Arku - a pasuje 'promienie złudzeń'? dziękuję za tak - uszczęśliwiłeś tym samym pewną włocławiankę :) Stasiu - ja również bardzo :) pozdrawiam kal.
Cody Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 odczuwam gleboki wplyw wiersza "Utopia" Szymborskiej, czasem sa to az tak klujace porownania, ze wydaje mi sie to plagiatem jej pomyslow. autor rzadko blyska zaskakujacymi pomyslami. coz - chyba nie dla mnie ten wiersz. pozdrawiam serdecznie! i zycze sukcesow.
Espena_Sway Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 jak dla mnie to jest dobrze, wiersz ciekawy odnajduję w nim nieco impresjonizmu. duży + pozdrawiam artystycznie Espena Sway
kall Opublikowano 8 Października 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie było takiego zamiaru. w sumie nawet nie myślałam o "utopii" pisząc to wierszydło. po prostu - się zrobiło i już :-) ale dzięki za wizytę espeno - tobie również dziękuję :) pozdrawiam kal.
Rekomendowane odpowiedzi