Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 mały dzisiaj ruch Stella z.d. Miauczyńska zabiera mi klientów dzwoni pan Cogito zaprasza do Macdonaldscool przeliczę tylko czas na euro i lecę wracając pójdziemy na piwo? gitnikt nie zstąpi więc bez pośpiechuczeka na mnie dom publicznie pogrzebowy powiedz tylko słowo a będzie uzdrowiona dusza moja milczyszjutro będzie za późno
Beata Michalec Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 A może jednak się mylisz Arku? Może tak wielu wciąż czeka i docenia wagę słów? Ideałem by było gdyby i czekający i mówiący posiadali jednakie wyczucie. Pozdrawiam serdecznie.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może masz rację. Ale to pesymistyczny obraz sprzed kilku dni. Może powiesz coś, co o tym myślisz? To dla dosyć mnie ważny wiersz.
Beata Michalec Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 A powiem, powiem. Czuję ból, odrazę do banału i płytkości stwierdzeń cytowanych przez ogół, tęsknotę za głębią " swoich" słów, jedynych, niepowtarzalnych, kierowanych do tego " ważnego " odbiorcy, może najważniejszego. I co? I słyszę.........ciszę. Ty też ją słyszysz...
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Napisałaś to ładniej niż ja :) dopisane później: zmieniłem zakończenie
Paulettta Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 psychopata:)wiersz spoko, ale pierwsze wersy tak jakoś mi się dziwnie czytają, ale to tylko moje gderanie takie, podrowienia jest git?
Ona_Kot Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 w gruncie rzeczy te wytłuszczenia są zbędne ale wiersz całkiem, całkiem pozdrawiam
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wytłuszczenia są po to, by jakby obok jednej treści wyodrębnić drugą.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co do pierwszych wersów, to mam wątpliwości czy aby są czytelne i zrozumiałe... git - no, teraz chyba tak mówią...
Beata Michalec Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 O tempora o mores toż w tych wytłuszczeniach jest ukryte drugie dno. Dziękuję Arku za pochwałę łaskocz mnie , łaskocz to miłe. Ale palmy pierwszeństwa Ci nie odbiorę, nie łudź się:)
Ona_Kot Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wytłuszczenia są po to, by jakby obok jednej treści wyodrębnić drugą. widzę, Panie Nieśmiertelny, widzę ;] co one czynią te tłuste litery ale uważam, że to zbędne bo generalnie przekaz wiersza i "tłuściochów" jest podobny trzeba trochę liczyć na inteligencję czytelników zamiast podawać im wszystko na tacy ale co ja tam wiem ;] pozdrawiam :D
kall Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 hmm... zastosowałabym inny zabieg na twoim miejscu, Arku. zamiast pogrubienia - dzisiaj mały ruch Stella z.d. Miauczyńska zabiera mi klientów dzwoni pan Cogito zaprasza do Macdonaldscool przeliczę tylko czas na euro i lecę wracając pójdziemy na piwo? git nikt nie zstąpi więc bez pośpiechu czeka na mnie dom publicznie pogrzebowy powiedz tylko słowo a będzie uzdrowiona dusza moja milczyszjutro będzie za późno pozdrawiam kal.
Ania Drew B. Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 hej Arku chcialam Ci podogryzac ;) ale naprawde nie ma sie do czego przyczepic. To jeden z najlepszych wierszy jakie czytalam-ani nie slodze,ani nie przesadzam. Intryguje mnie tytul,tresc zastanawia i zmusza do refleksji. Moze sie myle,ale ten wiersz jest o nas , o smierci i o milczacym Panu Bogu,prawda? Bardzo dobry.
Johana von Maahn Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Dobre, dobre. Zwłaszcza koniec. Szkoda tylko, ze ten dworzec się nie nazywa jakoś inaczej ;) Dziwną mam niechęć do wciskania angielskiego tam, gdzie go nie potrzeba, ale...wola autora ;) A koniec bardzo dobry. Krótki, a prawdziwy.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Odpiszę wszystkim już w jednym komentarzu...Beato - ja łaskotać mogę długo :)Kocie - może zamiast wytłuszczeń zrobić tak, by te słowa miały inny kolor, np czerwony? Może byłoby to estetyczniejsze...kall - ciekawy pomysł, ale mnie denerwują takie "połamane" wiersze. Nieprzyjemnie to wygląda. Ale dziękuję za propozycję.Aniu - cóż, przykro mi, że Ci się tym razem nie udało, podogryzasz mi następnym :) tak, ten wiersz jest o nas.Johana - angielskiego też nie lubię wciskać, ale tutaj miało to swój cel. Tak samo jak umieszczenie zwrotów typu 'cool' i 'git' dziękuję wszystkim i pozdrawiam /Arek
Espena_Sway Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 ciekawie Areczku, jest przesłanie, przemyślenia i nawet te angielskie mi nie przeszkadzają - duży plus pozdrawiam promieniami słońca Espena Sway
Confiteor Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 wytłuszczenia faktycznie zbędne ale temat i pomysł tudzież sama realizacja bardzo dobre pozdr
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, cieszę się.Confiteor - również się cieszę. Nad wytłuszczeniami zastanawiam się, nie skasuję ich tak po prostu, myślę czy nie "pokolorować" ich.
natally hope Opublikowano 6 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2005 ja mam nieco inne zdanie... mi podobają się pogrubienia, eksponują inny wymiar tego wiersza, a to, że może źle wyglądają to mało istotna uwaga... przecież na poezję się nie patrzy... lecz czyta i interpretuje starając się dotrzeć to tego, co w nej ukryte najgłębiej!
Rekomendowane odpowiedzi