Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Marek.zak1 A potrafią jeść także śliwki, czereśnie, jagody co mnie bardzo zaskoczyło. Kiedyś obserwowałem z lękiem ich wyprawy łupieżcze po 3 wielkich orzechach, 2 czereśniach i 40 jagodowcach... w moim ogrodzie. Obmyślałem, jak obronić moje zasoby...

Jedyną skuteczną metodą okazało się dbanie o wysokie plony, których nie są w stanie przejeść.

Stara zasada wojenna okazała się aktualna. Jak nie można zwyciężyć - lepiej się zaprzyjaźnić. Mam nadzieję, że odwzajemniają moją przyjaźń, ale są rozkosznie ciekawskie.

Pozdrawiam Cię :-) 

Opublikowano

@LessLove Ja im kupuję na bazarku orzechy włoskie, które zabawnie rozgryzają. Rok temu kupiłem specjalna budkę, z wejściem od strony drzewa. Myślałem, że nie chcą tam mieszkać, aż nagle w kwietniu wyszło 5 małych i teraz kręcą się po całym sosnowym terenie. bardzo się zaprzyjaźniliśmy.  Niestety blisko jest ulica, niestety prosta, więc wiesz, co to oznacza:(. Pzdr dla Ciebie i wiewiórek.

Opublikowano

Zdjęcie masz niezwykle sympatyczne, wręcz mam wrażenie, że przed sesją wiewiorka uczesała swój ogonek :) Zwierzęta lubią nas zaskakiwać, a u Ciebie zdaje się jest to takie już wieloletnie aranżowanie takich barwnych sytuacji 

Koniecznie zobacz u mnie czarna żmiję, którą jednak zdecydowałam się oddać naturze  :) pozdrawiam

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

@Marek.zak1

Wiewiórka śliczna! 

Skoro wie, że czeka ją tu uczta, to nie dziwię się, że przysiada na stole. :)  Masz oswojone wiewiórki. :)

Moja czasami mi mignie na leszczynie i cieka. :)  

Ale przyroda również garnie się do mojego ogródka. 12 lat temu udało mi się w nim zrobić zdjęcie walki o życie. Zaskroniec złapał za nogę żabę - walka trwała kilka minut. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.