Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@piąteprzezdziesiąte

to prawda co piszesz- dziękuję za gościnę i cenny komentarz...miłego wieczoru życzę*)

@Gosława

Nie ma czego zazdrościć, bo piszesz wspaniale jak na poetkę przystało, ale dziękuję za miłe słowa i Twoją gościnę przy wierszu i również serdecznie pozdrawiam 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

Witaj - przecież naprawdę mogło być tak pięknie,
gdyby te serca nie były z kamienia. - no właśnie  zdarzają się serca nieczułe twarde jak wspomniany kamień -

Wiersz się podoba refleksyjny - 

Pzdr.serdecznie.

Opublikowano

@karenka

Piękna metafora kamienia i posągu - od pojedynczej, chłodnej postaci aż po całą zbiorowość zamkniętą w emocjonalnej twierdzy próżności i władzy. Poruszające jest to napięcie między daremnym mówieniem a milczącym kamieniem, które nie chce (albo nie potrafi) odpowiedzieć.

Świetny koniec - cicha nadzieja - "gdyby te serca nie były z kamienia" brzmi jak westchnienie.

Piękny, wzruszający wiersz.

Opublikowano

@Waldemar_Talar_Talar

dziękuję bardzo Waldemarze*)

@Berenika97

dziękuję pięknie Bereniko...pozdrawiam cieplutko*

@Stracony

Dziękuję pięknie! Do Mickiewicza mi bardzo daleko, ale miło mi, że wiersz wywołał takie skojarzenia...pozdrawiam słonecznie*

@Charismafilos

Pięknie powiedziane, że  aż trochę onieśmiela. Do klasyków jeszcze daleka droga, ale miło mi, że praca wywołuje takie pozytywne emocje...pozdrawiam najcieplej*