Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@wiedźma

Ten tekst ma bardzo wyraźny rytm i emocjonalną dynamikę charakterystyczną dla dobrej piosenki - zaczyna się od cichych obrazów, żeby w refrenie eksplodować krzykiem rozpaczy.

Podoba mi się personifikacja dnia, który "zabrał głos" i milczy, oraz obraz bluz wiszących w szafie "jak duchy" - proste detale, które nagle niosą ciężar nieobecności. Dzięki temu tęsknota jest konkretna i namacalna.

Refren "żyć połową siebie" - mocny, łatwo zapadający w pamięć, dokładnie tak, jak powinien działać dobry refren.

Całość ma w sobie ten rodzaj bólu, który każdy, kto kiedyś kogoś stracił lub tęsknił, od razu rozpozna.

Moje gratulacje dla Was obojga! :) 

Opublikowano

@Berenika97 Faktycznie, to tekst o kobiecie świeżo po rozstaniu lub utracie,  która ma jeszcze nadzieję, że mężczyzna wróci.  

Cieszę się, że refren wybrzmiewa, bo to zawsze najistotniejsza część utworu. 

Dziękuję za docenienie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Faktycznie wytwórnia @LessLove się spisała. Muzyka nadała temu utworowi klimat.  

Chociaż jest w tym sporo pracy, to polubiłam pisanie piosenek.  

Chcę napisać jeszcze kilka, żeby wybadać własny potencjał.

Uściski🪻

Opublikowano

@violetta Każdy utwór ma swoją reżyserską wersję. Każdy odbiera po swojemu, co niekoniecznie musi się pokrywać z prawdą czy zamysłem autora.  

Cieszę się, że utwór wzbudził zainteresowanie. 

Chcę, tak jak wcześniej napisałam, stworzyć kilka tekstów i zobaczyć jakie mam możliwości w tym kierunku.  

Korzystając z okazji zapraszam na YouTube, gdzie są już dostępne dwie piosenki, a kolejne dwie wkrótce się pojawią.  

Dziękuję Violu  za odsluchanie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.