mop.Rafał.Ignaczak Opublikowano 13 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 Łza poleciała, jedna i druga, pierwsza szczera, prawdziwa, druga na pokaz, dla ludzi jestem samotny jak drzewo na pustyni, kiedyś tam coś rosło przy mnie, teraz suchy pień po mojej miłości został, niby znikneła, a jednak została. SERCE PAMIĘTA KAŻDĄ MIŁOŚĆ
Anna_M. Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 Utwór wymaga jeszcze dużo pracy. Zupełnie brak tu jakkolwiek rozumianej "wierszowatości", bo sam temat uczuć, w tym wypadku zranionych, absolutnie nie wystarczy. Musi być pomysł, myśl, no i przydałoby się trochę starań nad formą, bo przyjemność czysto estetyczna też ma znaczenie. Proponuję mniej powiedzieć, a więcej przekazać, stworzyć pole dla myslenia odbiorcy, a nie jedybie sprawozdanie, czy opis. Porównanie z drzewem usubtelnić. Pozdraiwam i życzę powodzenia.
Samo zło Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 kiedyś tam coś rosło przy mnie... mam nadzieję, że ten "wiersz" to jakaś kpina, kk- a ja się głupia dałam nabrać...
asia stano Opublikowano 14 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2005 mi sie podoba taki zwyczajny i przejrzysty..
Emilia Szumiło Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Wiersz jest dobry. Nie każdy wiersz musi być oryginalny. Ten jest tradycyjny. Odnosi się do uczuć. I dobrze. Nie wszyscy muszą być jednakowi. Czy Mickiewicz lub Kochanowski nie pisali o uczuciach?
Rekomendowane odpowiedzi