Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@wiedźmaTo odpowiedź na poprzedni wierszyk "Byłbym ja poeta".

"Każdy wiersz ma dwa końce :-) a z drugiego końca są słowa tańczące :-)

@.KOBIETA.

Dziękuję "Duchowa Siostrzyczko". One są psotne, jak Ty. Przesadziły z psotami i zostały "za oknem". Bądź uważna w psotach :-)

Edytowane teraz przez LessLove (wyświetl historię edycji)

Opublikowano

@LessLove

Świetna opowieść! Personifikacja słów, które mają własne fobie i ambicje, wyszła zupełnie naturalnie. Aż spojrzałam na swój parapet! :)

Choć poeta poszedł w cyfry,

na parapecie słowa

ciągle kuszą - by od nowa

uchylić im okno skrycie...

Piękny wiersz, pisany z życiem!

A piosenka bardzo mi się podobała. :))) 

Opublikowano

@Berenika97 Wprowadzałem firmy na giełdę (również ja, w zespole) i pisałem w tym czasie dyrdymały dla kucharek. Wszyscy byli zadowoleni. Moja Żona też :-))

@Berenika97 Wrażliwości słowa nie utracisz. A wulgaryzując ten boski dar: napisanie wiersza lub zapisanie pomysłu można zrealizować na stacji benzynowej, na myjni. Nie trace nadziei w imieniu Twoich Czytelników.

To praca konsultantki... doradcy... Pisałem, że jestem wścibski?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Opublikowano

@LessLove

widzę siebie bez sukienki

ale jeśli już muszę być ubrana to oczywiście wybieram czerwień lub groszki dziękuję! Dla Ciebie również pięknego weekendu !

Opublikowano

@LessLove... ale głosik dobrany.. ten śmiech na początku, uroczy... aż miałam w obrazie kalinę Jędrusik, choć barwa jej głosu nieco inna. Świetna treść, muzyczka dodaje smaczku.. to AI.. ehh... :) ale, ale.. słucha się, naprawdę.!

Opublikowano

@Nata_Kruk Polubisz AI także Ty. Bo to posłuszne, ciężko pracujące dla nas narzędzie. Rozmawiałem dzisiaj z koleżanką Żony - ma wykształcenie muzyczne, jak Ty - rozstaliśmy się z przekonaniem, że AI jest warte wdzięczności, bo opiera się na dorobku ludzkim i poszerza jego owoce z pomocą człowieka. A efekt takiej współpracy AI-muzyk-poeta (jak Ty) będzie jeszcze piękniejszy niż zabawka dyletanta z milionami odsłon- w piosenkach, których tekst i muzykę napisała AI. Serdecznie Pozdrawiam.