Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@.KOBIETA. zrobilam trening, zawsze jestem mokra doslownie:) teraz pije zielony koktajl ze szpinaku, limonki,moreli, jabłka, chlorelli, banana. Z woda, AI mi podpowiada, ze powinnam z jogurtem skyrem:) szpinak kupiłam płaty na targu, a jabłka daje ze skórką dla błonnika. Jabłko i limona musi być, żeby móc żelaza ze szpinaku.

@.KOBIETA. jestem wykąpana, w koszulce jedwabnej odpoczywam:) ptaszki mi ćwierkają :)

Opublikowano

@Charismafilos

A czy to nie jest po prostu paradoks miłości?

Nasze poczucie siły i dumy zderza się wówczas z nieuświadomioną bezbronnością wobec świata i drugiego człowieka.

Prawda by pasowała, ale tytuł jest "akt miłości" , "akt" - ma też znaczenie "nagość". 

Napisałeś intrygującą fraszkę! :)

Opublikowano

@Berenika97 ja bym nazwał to może nie tyle paradoks, co tajemnica :)

Słyszałem kiedyś ciekawa definicję miłości: jest to oddanie w ręce ukochanej osoby moich największych słabości... w nadziei, że nie będzie ona chciała wykorzystać ich przeciwko mnie.

I tak jak zauważasz - akt bardziej pasuje do Miłości, choć tutaj można również utożsamiać ją z Prawdą, ale także... to już z mojego doświadczenia... miłość jest przede wszystkim - aktem woli, ale o tym może w innej opowieści.

Dziękuję za zatrzymanie na tymi kilkom słowami :)