Joanna_W. Opublikowano 10 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 pomiędzy cieniem pniami migoczesz las na nowo mokre mchy kamienie wołają gdy milczymy na temat zasłona nieba rozdarta na dwoje
Roman Bezet Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jeszcze nie rozumiem związku tytułu z tekstem, ale spokojnie ;) Od razu powiem, że pointa mi melodramatyzuje (bo: zasłona, bo: rozdarta, bo: na dwoje - w sumie wyszło x 3 ;). Oszczędność posunięta do granic rozsądku: 'las na nowo" - czy nie powinien jakoś się związać z "mokrymi mchami"? (bo tak wyglada trochę na wyliczankę). "milczenie na temat" ma długą i bogatą historię osobistą - tym mnie ujęłaś. pzdr. b
barbarzyńca w trawie Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 "gdy milczymy na temat"- to chyba już takie przerobione przez innych twórców;) Coś mi ten wiersz przypomina, ale jeszcze nie wiem co, pomyślimy... Pozdrawiam!=)
Joanna_W. Opublikowano 10 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Miło, że Panowie skomentowali. Dziękuję i pozdrawiam. A.
barbarzyńca w trawie Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłaszam sprzeciw!! Nie jestem panem! Barbarzyńca w trawie- ona=)
Joanna_W. Opublikowano 10 Lipca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 A to przepraszam bardzo - zmyliła mnie ta trawa (co to za ziele, Aniele?) A.
barbarzyńca w trawie Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie ma za co!=) Trawniczek, mój własny!=P
Witold Marek Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 A to się prosi nie tyle o skomentowanie, ile - ukomentowanie :) Na to, co pomiędzy, rada refleksu i jednocześnie kontemplacji, wzajemnie sobie służących. Czeka się, aż błyśnie, wybłyśnie. Pozdrawiam (acha, jako żaden projektant coś bym jeszcze zrobił z tymi mokrymi mchami - gdzie te ich oczka czy ryjki...).
Klaudiusz Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 zaczeło się fajnie, ale skończyło nieładnie - ta zasłona nieba już tyle razy rozdizerana była :/ ("milczenie na temat" fajne, ale też mam uczucie deja vo z tym zwiazane)
Rekomendowane odpowiedzi