Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z pewnej perspektywy, życie składa się z niedopowiedzeń i niespełnień, zdarzeń, które powinny się potoczyć inaczej, piękniej lub mądrzej, ale jeśli traktować każdą chwilę jako niepowtarzalny skarb, możemy odnaleźć we wszystkim sens, piękno i spełnienie - jeżeli jesteśmy wewnętrznie na to gotowi. 

Całe bogactwo spełnień może być zawarte w każdym "zwykłym" spotkaniu z nią/ z nim. Treścią all inclusive jest bliskość, współobecność, obdarowywanie sobą. 

To odnajduję w Twoim wierszu, ale "odnajdujemy" zazwyczaj to, co w sobie mamy. Pozdrawiam. Fajna piosenka.

Pzdr.

Opublikowano

@Stukacz

Słychać w tym tekście ogromny smutek, ale i wielką miłość, która nie chce wygasnąć. Słowa „A teraz zgubiłam siebie” ma duży ciężar emocjonalny. Piękne, choć bardzo smutne dzieło. Przejmujący obraz niespełnienia i jednostronnej miłości.

No cóż więcej dodać - już tylko zostaje posłuchać bardzo dobrej piosenki.

Opublikowano

@LessLove

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

jesteś moim starszym bratem bliźniakiem @LessLove  ?

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A może raczej bliźniaczy płomień?

@.KOBIETA.

Może doprecyzuję - mam na myśli podobieństwo cech w konstrukcji osobowości nic ponadto! 
Jesteś do mnie trochę podobny   @LessLove ? I dlatego właśnie chcesz mnie wychowywać  

Opublikowano

@.KOBIETA. Tak to można nazwać :-)

Prawie wszystko, co napisałem napisałem dla kobiet, lub z myślą o kobietach. Otwarcie  i bezwstydnie adoruję kobiecość, ale kto mnie zna, wie, że nie seksbomby, ale matki są dla mnie najpiękniejszymi kobietami.

Zawsze była w moim pisaniu erotyka. Kiedy Piszę o Bogu "On/ Ona", to robię to bez poczucia grzechu i z przekonaniem teologicznym. Jedna z was, słusznie, powiedziała mi to wprost.

Wiesz, K. erotyzm w życiu człowieka uważam za... ŚWIĘTY dar, z którego powinniśmy z radością i wdzięcznością korzystać, obdarowując się nim z uwagą, szacunkiem, czułością... Powinniśmy się łączyć i chcieć mieć dzieci, kiedy odnajdziemy "drugą połówkę" - i wiem , że to jest irytujący pogląd dla młodej "wolnej" :-) ale nie kłamię: to jest (może największe) piękno i sens życia człowieka. Widzę kobiety bez dzieci, po 35. i mogę im tylko współczuć, a 30% par nie może mieć dzieci.

Jesteśmy podobni. Czujemy tę sferę tak, jak człowiek (wdzięczny za dar życia) powinien... Uprzedzałem, ze jestem "heretykiem" w każdej religii. Pozdrawiam, "psotko".