Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj - 

Kiedy mnie smakujesz,

staję się żarem, który trawi,

lecz nie zostawia blizn. - i oto chodzi żeby nie było blizn tylko by smakowało - 

Pzdr.serdecznie.

Opublikowano

@viola arvensis

Bardzo dziękuję za tyle komplementów!  Umiarkowanie w przyprawach to najtrudniejsza sztuka - miło wiedzieć, że tym razem ręka nie zadrżała nad solniczką. :)))) 

Serdecznie pozdrawiam. :))) 

@Poet Ka

Bardzo dziękuję!  

Zawstydziłam się.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Od Ciebie takie słowa smakują inaczej, bo nadal uczę się czytając Twoje wiersze. 

Serdecznie pozdrawiam. 

@Waldemar_Talar_Talar

Bardzo dziękuję! Też tak uważam - żar bez blizn - to jedyny ogień, który warto rozpalać. :) 

Serdecznie pozdrawiam. :) 

@Wiechu J. K. @Robert Witold Gorzkowski 

Bardzo dziękuję! Serdecznie pozdrawiam. :) 

Opublikowano

@Wiechu J. K.

Bardzo dziękuję! 

To "słodkie" mnie zastanowiło - trzeba czasami osładzać sobie życie, nie tylko miodem. :) 

Pozdrawiam. :) 

@LessLove

Bardzo dziękuję za te słowa, myślę podobnie. :))  Pozdrawiam. :)) 

@Marek.zak1

Bardzo dziękuję! 

Cieszę się, że wiersz trafił do fana Witkacego. Bung, pani Akne, opium jako ratunek przed spleenem - to niezłe towarzystwo. :)

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za tę ucztę z uczty. :) 

Opublikowano

'Chłoń mnie. Sącz mnie'. brzmi trochę tak, jakby duch późnych lat 90. oglądał nocą Pump Up the Volume i robił notatki na marginesach Kwiatów zła. Jest tu ten rodzaj kontrolowanej przesady, który balansuje między dekadenckim performansem a świadomym kampem - i chyba właśnie dlatego wiersz najlepiej oddycha wtedy, gdy najmocniej pachnie 'purpurą gorączki' i ciężkim kryształem. O włos od estetyki 'wino, aksamit i spleen', ale jeszcze po tej stronie, gdzie da się to czytać bez przewracania oczami.