Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Charismafilos Wybacz szczerość. Wiersz  wydaje mi się pozornie subtelny. Dla mnie czasowniki w formie bezosobowej  sugerują, że jest to raczej instrukcja wykonania danej czynności. Po wykonaniu zadania piruet, czyli wyjście. 

Tytuł " kołysanka " mnie zastanowił. 

Z jednej strony kojarzy się z bezpieczeństwem, czułością. Z drugiej po końcowym piruecie traci na wartości. 

Po chwilowym zastanowieniu mogłabym to także odebrać jako coś co jest wyobraźeniem, fantazją,  wyliczanką tego co mogłoby się stać. Taką instrukcję krok po kroku.  Wtedy działa na zmysły.

Nie wiem czy słusznie, jednak takie mam odczucia po przeczytaniu. 

Pozdrawiam serdecznie. 

Opublikowano

@wiedźma naprawdę winszuję wrażliwości!! 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

To wypisz wymaluj mój pierwotny zamysł... istotnie, brak emocjonalnego zaangażowania PL, czyni wiersz... tylko li marzeniem... a wiedząc to - dalej można zapytać: kto kogo i jak tu usypia? :)

Wielkie dzięki za sięgnięcie po... tajemnicę ;)

Opublikowano

@wiedźma dzięki za szczerość - jak dla mnie, każda interpretacja jest dobra, jeśli ją czujesz! To jest moja wizja pisania - przywołać, rozbudzić, tchnąć w czytającego... COŚ! I choćby w jednego - to już sukces i myśl, że 'warto było' :)

Oczywiście każdy ma jakąś swoją, jak ja to mówię reżyserską wizję swojego wiersza... ale nie zawsze trzeba, czy nawet warto się tym dzielić.

Także @wiedźma - do mnie - zawsze szczerze, nawet jakbyś wybluzgać kulturalnie miała ;)