Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 30 Marca Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 30 Marca (edytowane) radosnego Osho co bawił się rolexami i rolls-royce'ami jak dziecko i miał śmiałość publicznie kpić z polityków wsadzono do więzienia i truto talem a potem był persona non grata w prawie każdym kraju Thich Nhat Hahn'a niewinnego jak dziecko co każdy krok miał jak pokój i sam był pokojem w czasie okrutnej wojny wygnano z ukochanej ojczyzny ukochanego Wietnamu na czterdzieści długich lat kipiącego młodzieńczą energią pełnego miłości do drzew i ludzi oraz całej naszej planety Sadhguru oskarżono o morderstwo żony tylko dlatego że umarła w trakcie medytacji bzdurne oskarżenia wyssane z palca lewej nogi nienawiść i zawiść wciąż krzyżują Jezusa Edytowane 30 Marca przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 11
Proszalny Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Nawet Leppera zabili. Wspaniały wiersz. mędrcy jak rock'and'rollowcy nie żyją długo są zakałą świata Iwonaroma-san, konnichiwa ;) 3
iwonaroma Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Proszalny :) no, przyklad z Lepperem ciut ryzykowny :);) ale rozumiem. Musiałam skorzystać z google- tłumacz :) uczysz się japońskiego? Dzięki, udanego dnia :) 2
Proszalny Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Japońskiego uczy się mój palec u lewej nogi :) Jestem fanem buddyzmu zen. Jego macierzą jest Japonia. Tak mi się wymsknęło. „Pokój zaczyna się od uśmiechu”. Thich Nhat Hahn 2
iwonaroma Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) a więc uśmiechajmy się :) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Proszalny Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @iwonaroma rechoczmy jak żabki :)) mamy wiosnę! 2
iwonaroma Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Berenika97 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @iwonaroma Wiersz o prześladowaniu duchowych nauczycieli, ale końcowy wers „wciąż krzyżują Jezusa" jest bardzo sugestywny i najważniejszy. W świecie systematycznie niszczy się tych, którzy niosą światło. To mechanizm. W domu mam kilka książek Osho, przypomniałaś, że zrobiły na mnie duże wrażenie, zwłaszcza te o wolności. Ich słowa nadal żyją. 3
Proszalny Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @Berenika97 "Osho, znudziłam się swoim mężem i nic nie pomaga. Czy masz dla mnie jakieś sugestie? Niezbyt wiele - mam jedną. Znasz “łańcuszek Świętego Antoniego”? To napisz do pięciu swoich przyjaciółek taki list: Witaj! List ten napisała kobieta podobna do Ciebie, w celu ulżenia zmęczonym i niezadowolonym żonom. Ten list różni się od innych tego typu przedsięwzięć - nie kosztuje Cię nic, po prostu wyślij pięć kopii tego listu do swoich - równie zmęczonych mężami - przyjaciółek. Później zapakuj swojego męża i wyślij go do kobiety z pierwszej pozycji na wykazie żon i umieść swoje nazwisko i adres na końcu wykazu. Gdy Twoje nazwisko znajdzie się już na pierwszym miejscu wykazu, otrzymasz 4.467 mężczyzn i zaręczam, że niektórzy z nich będą o niebo lepsi od Twojego. Nie przerywaj łańcuszka - trwaj w wierze! Jedna kobieta przerwała łańcuszek i jej mąż do niej powrócił! Kilka dni temu, jedna z moich przyjaciółek dostała 423 mężczyzn. Wprawdzie właśnie ją pochowano, ale pracownicy zakładu pogrzebowego usiłowali przez ponad dziesięć godzin usunąć błogi uśmiech z jej twarzy". Osho - Nuda w związkach. 1
Berenika97 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @Proszalny Czy na pewno mówimy o tym samym Osho? Skąd pochodzi Twój fragment? Osho: "Wolność nie oznacza chaosu. Oznacza większą odpowiedzialność, tak wielką, że nikt nie musi się mieszać do Twojego życia" 1
Marek.zak1 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @iwonaroma Co do śmierci żony, ciało poddano natychmiastowej kremacji, bez powiadomienia policji. To w każdym wypadku wzbudza podejrzenia, a w każdym wypadku współmałżonek jest głównym podejrzanym. Pozdrowionka. 2
Proszalny Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Żartowałem :) Osho był radosny, zapewne doceniłby żart. Tekst miałem w szufladzie. Ne wiem skąd pochodzi. 2
iwonaroma Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Proszalny I to jest optymistyczna wiadomość :) Chrystusa już nie będą w stanie ukrzyżować:) 1
Berenika97 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca (edytowane) @Proszalny Tak coś podejrzewałam. :) Czytałam sporo w latach studenckich, nawet dyskutowaliśmy o jego filozofii. Nic by do niego nie pasowało w "Twoim łańcuszku ":)))) Edytowane 30 Marca przez Berenika97 (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Berenika97 Dokładnie, to mechanizm. Podziwiam Twoje odczyty wierszy, jakże trafne :) 2
Proszalny Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie cenię Osho. Na przykład ten cytat z Osho: „Jeśli kochasz kwiat, nie zrywaj go. Bo jeśli go zerwiesz, on umrze i przestanie być tym, co kochasz. Jeśli więc kochasz kwiat, pozwól mu być. Miłość nie polega na posiadaniu. Miłość polega na docenianiu.” Jest dla mnie takim Anthony de Mello duchowości. Bla, bla, bla... Wielkie mi objawienie. 2
iwonaroma Opublikowano 30 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Marek.zak1 Kremacja jest dobra. Pomaga w szybkim przejściu na drugą stronę. Sadhguru wiedział co robi. Pozostawia się zwłoki oświeconych, bo oni i tak już nie byli związani z tym życiem doczesnym a zwłoki ich mogą pomóc jako relikwie (tym, którzy w to wierzą). Z całym szacunkiem ale żona Sadhguru nie była oświeconym mistrzem. Z pewnością była związana, jak nie z mężem to ze swoją małoletnią córką. A smaczku dodaje fakt, że o to morderstwo posądził Sadhguru jego własny teść :) Uderzenie jest najmocniejsze od bliskich. Również zdrówka @Poet Ka ... 1
Berenika97 Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca @Proszalny Może to żadne objawienie, ale mam ogród z różami i nie ścinam ich , aby wstawić do flakonu. I bardzo dobrze się z tym czuję. Bo kocham kwiaty. :) Oczywiście nie tylko. :)
Rekomendowane odpowiedzi