Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@violetta

Wszystko jest ołtarzem, ale i my jesteśmy jego częściami, bo jesteśmy powołani do tego świata, dani jemu, jak on nam.

Kto potrzebuje gadżetów, fetyszy, niech je ma. Mam "religijny stosunek do wszystkiego i wszystkich" - miłość, albo milczenie, które nie rani.

Szanujmy nasze drogi, bo wszystkie wiodą do tego samego celu. Śmierci nie ma, wiem to z osobistego doświadczenia, które zrozumiałem po wielu latach (Berenika wie, o czym piszę).

Każdy otrzymuje szansę na szczęśliwe życie, bo szczęście jest stanem osobistym.

Każde tzw. "przeznaczenie" zawiera potencjał do osiągnięcia szczęścia, także choroba i kalectwo, życie krótkie i długie...

Opublikowano

@LessLove życie jest piękne, te kolory żółte w oddali, fioletowe, bajeczka:) byłam na lodach z wnuczką, tylko się upominała, żeby jej dać, a obiad tak jadła, że każdy kęs był w biegu z kuchni do pokoju, zrobiła parę kilometrów :) chciała tak tańczyć, tańczyła i chodziła na palcach jak w balecie, tak biegała. Obiadu swojego nie chciała zjeść, zamówiliśmy pyszne sałatki tajskie i sajgonki, zupy z Qchnii. Dzisiaj to była uczta i moje jedzenie, lody, sajgonki, smothie, cały stół rozmaitości.