Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż sobie musiałam poszukać co znaczy słowo snadnie

No i znalazłam to:

Używany był także w kontekście oznaczającym "prawdopodobnie" lub "widocznie". Jest to określenie oceniające, wskazujące na brak wysiłku.

Taki peel niekoniecznie mi się widzi, ale co tam.

Jak mi napiszesz, że to tylko do rymu, to zmienię zdanie :)

Tymczasem. 

Opublikowano

@Alicja_Wysocka

Chętnie bym dla Ciebie kłamał pięknie, bo pięknie piszesz - ale w tym wypadku, wierszyka przypadku - chodziło mi o staropolskie "widocznie, zapewne, prawdopodobnie" :-)

@violetta

Zgadzam się :-) Wszystkie sztuki zawiodą, jak feromony nie pomogą.

Być może rozpoznajemy swoich partnerów z wcześniejszych wcieleń, lub z obecnego przeznaczenia...

Albo to dobre perfumy, ale one zawsze pachą indywidualnie, łącznie z ukrytym wzorem pożądań.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Kwiatuszek Zgadzam się z Tobą. Wykorzystam ten wiersz do napisania swojej piosenki - w marcu zacząłem pisać wiersze, w kwietniu zacząłem realizować na ich podstawie piosenki ( z pomocą AI).

Jestem muzykiem "amatorem" (gitara i śpiew), ale cóż to znaczy: amator? Liczy się produkt.

Zajrzyj do mojego wierszyka "ZA NIC I BEZ GRANIC". Na naszym portalu pojawił się 1 kwietnia (powstał rano). 22 dni później piosenka weszła na 23 platformy streamingowe ("wchodzenie" potrwa ok. 2 tyg.). Poniżej wiersza jest moja piosenka, słowa i współprodukcja muzyczna moje.

Pod pseudonimem "lessORmore" wyprodukowałem na razie (w kwietniu) 14 piosenek., kilka dla dzieciaków, a 5 + te, które powstaną w ciągu kilku tygodni, ukażą się na Spotify, jako album "REDY SONGS", piosenki Redy`ego - dla Ciebie: Rudego. Serdecznie pozdrawiam.