Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Berenika97

Często ,kto posługuje się kłamstwem, rzeczywistość prędzej czy później zostaje  ujawniony.  Ale nie zawsze, albo taka osoba nie ponosi konsekwencji swoich czynów. Np.Wprowadzając w błąd opinię publiczną.  I rzeczywiście - pierwszeństwo możemy dać politykom.

Opublikowano

@Christine

Bardzo dziękuję!  Masz rację, większości uchodzi to na sucho.  Serdecznie pozdrawiam. :)

@iwonaroma

Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :) 

@Marek.zak1

Bardzo dziękuję! Naukowcy z branży farmaceutycznej. Aż boję się zapytać, czy takie manipulowanie ludzkim życiem - a właściwie skazywanie na śmierć to tylko fikcja, czy to na podstawie podobnej afery.  Bo to, że koncerny prowadzą nieczystą grę to możemy się domyśleć. Ale organizowanie takiego festynu "śmierci" to mnie trochę przeraziło. Bardzo ciekawa jest Twoja książka o tak niewinnym tytule - "Bieg". Nie mogę jej szybko doczytać do końca, bo moja mama ją też czyta - ma problem z cholesterolem. :) 

Serdecznie pozdrawiam. :) 

@piąteprzezdziesiąte  @APM  

Bardzo dziękuję! Pozdrawiam. :)

Opublikowano (edytowane)

Tenże sam Bayer, występujący, jako Ruhr AG, z siedzibą w znanym mieście Leverkusen,  kupił w 2018  amerykańskiego Monsanto, producenta herbicydu Roundup. Naukowcy w USA szybko wykazali, że tenże Roundup jest rakotwórczy i Bayer musi wypłacić miliardy amerykańskim rolnikom. Wszystko o tym jest też w necie. Pozdrowionka. 

Edytowane przez Marek.zak1 (wyświetl historię edycji)