Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie deptaj człowieku

dawnych śladów

nie pozwól by

umierały

one nie kłamią są

drogowskazem

nic nie ukrywają

są szczere

pomagają zrozumieć

to co już było co

może jeszcze 

zawróci

wówczas będzie ci

łatwiej będziesz

bliżej prawdy

zrozumiesz ją

bądź ostrożny nie

kalecz ich one 

są jak serca

muszą żyć 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @LessLove   Intrygująca jest ta obserwacja ludzkiej natury - podział na praktyczną „myśl na dni powszednie” i osobną, odświętną refleksję. Utwór daje do myślenia w swoim zamyśleniu nad tym, co po nas zostaje i czy kolejne pokolenia w ogóle potrzebują naszych starych dylematów. Fajnie, że przełamałeś nastrój zwrotem o „sequelu ludzkości”. Świetny i mądry tekst o ulotności idei i przekazywaniu pałeczki naszym następcom.
    • @andrew   Podoba mi się ta droga od "byli jak wszyscy", poprzez zbyt długie przyglądanie się życiu, aż po moment, w którym przestają czekać i zaczynają naprawdę żyć - "chłonęli siebie każdą chwilą".  A zakończenie -  "byli cudem, którego szukali", to piękna, uniwersalna myśl o tym, że to, czego szukamy, często jest bliżej niż nam się wydaje. Pozdrawiam:)   
    • @Leszek Piotr Laskowski   Piękna podróż do krainy dzieciństwa - pełna ciepłych, zmysłowych obrazów i baśniowej wyobraźni. Zakończenie - to szczególnie  mądra myśl, że marzenia nie muszą umierać, tylko czekają, by je spełnić. Miejmy więc marzenia! :)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Każdemu co innego, we Lwowie rzekł mąż - pisane... I trach na głowie gacha żony stłukł jej dzbanek: - Więcej takich niespodzianek nie masz Gabija? - Mam, lecz nie powiem. ;)
    • @chytrylis   I chyba o to chodzi w poezji - oddając swój wiersz czytelnikom, nie masz już nad nim kontroli, bo każdy widzi w nim to, co przefiltruje przez własną wrażliwość, doświadczenia życiowe, wiedzę i.t.p.  Ja nie lubię wierszy politycznych. W Twoim dostrzegłam boczną furtkę.:)  Pozdrawiam. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...