Autor_Nieznany Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Milczenie Nieosiągalni – w dalekim milczeniu Świadkowie wielu miliardów zdarzeń. I ja – świadek, chociaż skryty w cieniu Mojej przeszłości, walki i marzeń. Toczy się teraz historii wiele; Szeptów i westchnień – w ciszy słuchacie. Ktoś właśnie płacze - inny się śmieje. Lustra Wszechświata – bezgłośnie czuwacie. A My? Jedynie częścią historii, Która upływa na waszych oczach. Tak często uparci i niepokorni – Z tarczą uśmiechu, płaczący po nocach… 3
Jacek_Suchowicz Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu jak na debiut może być ma pazur i należy dopracować pozdrawiam prawie pisane 5/5 w ostatnim wersie każdej strofy 5/6 i dobór słów aby zachować logikę
Berenika97 Opublikowano 4 godziny temu Zgłoś Opublikowano 4 godziny temu @Autor_Nieznany Ten wiersz odwraca perspektywę - to nie my obserwujemy gwiazdy, to one są świadkami nas. I nagle człowiek staje się małą, ale prawdziwą częścią czegoś ogromnego. Ta końcowa strofa jest bardzo uczciwa- tarcza uśmiechu i płacz po nocach - to chyba jeden z najbardziej trafnych opisów tego, jak funkcjonujemy między ludźmi. Pozdrawiam. :)
Autor_Nieznany Opublikowano 2 godziny temu Autor Zgłoś Opublikowano 2 godziny temu Bardzo dziękuję Wam za przeczytanie i opinie ;) Jest to dla mnie bardzo ważne, bo często mam wątpliwości. Czy warto? Czy moje wersy mają sens? A może jest to grafomaństwo - tylko ja jeszcze tego nie widzę? Tak wiele pytań rodzi się w głowie gdy czuję, że warto coś przelać na papier ;). Na pewno są prawdziwe. Powstają szczerze i z samego wnętrza. Ale trzeba ten warsztat nieco doszlifować. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Jacek_Suchowicz dziękuję, ale sprecyzuj proszę powyższe, bo nie do końca rozumiem :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Opublikowano 1 godzinę temu @Autor_Nieznany Grafo.... coś tam się nie zauważa. Pracować warto, uczyć się zasad. Najlepiej do jakiegoś kółka poetyckiego się zapisać - są przy domach kultury i pisać gdy ma się coś do powiedzenia. Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi