Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Magdalena

plazmatyczni bogowie umieszczeni w główkach zapałek cichutko syczą w momencie zapłonu jakby uruchamiali kolejne wszechświaty z nowymi prawami metafizyki którymi obdzielać będą w komunii wszystkich albowiem wszyscy bez wyjątku zostaną zbawieni na wieczne przebaczenie

Opublikowano

@Magdalena ciekawy plan na życie przed i po 40 tce:) Zgadzam się co do tych butów. Ja jyż nie założę z obcasami , czy innych niewygodnych, bo jestem po operacji  kolana i niestety już mi nie po drodze w takim obuwiu;)

@violetta a ja sobie piję teraz lampkę czerwonego wina i mam w nosie te raporty Al;) Nie dajmy się zwariować:)

Opublikowano

@Mitylene ja lubię czerwone bezalkoholowe:)

@Mitylene

Przegląd od AI

Czerwone wino bezalkoholowe (0%) zachowuje prozdrowotne właściwości tradycyjnego wina, oferując bogactwo polifenoli i antyoksydantów (m.in. resweratrolu) przy braku negatywnego wpływu alkoholu.

Wspiera układ krążenia, obniża ciśnienie i zły cholesterol, działa przeciwnowotworowo, a także ma znacznie mniej kalorii. Jest to zdrowsza alternatywa, korzystna dla serca i poprawiająca pracę mózgu. 

Właściwości zdrowotne i zalety czerwonego wina bezalkoholowego:

Wsparcie dla mózgu i pamięci: Regularne spożywanie może poprawić pracę mózgu i pamięć krótkotrwałą, chroniąc neurony.

Niska kaloryczność i kontrola wagi: Wina 0% mają zazwyczaj o ok. 70% mniej kalorii niż tradycyjne wina, co czyni je idealnym wyborem dla osób dbających o linię.

Działanie profilaktyczne: Może zapobiegać cukrzycy typu 2, zaćmie oraz pomaga w zapobieganiu próchnicy.

Brak negatywnych skutków alkoholu: Nie obciąża wątroby, nie odwadnia i nie powoduje skutków ubocznych związanych ze spożyciem etanolu. 

Ochrona układu krążenia: Obniża ciśnienie krwi oraz redukuje ryzyko chorób serca i udaru (nawet o 14-20%). Składniki polifenolowe działają ochronnie na naczynia krwionośne, zapobiegając miażdżycy i zakrzepom.

Bogactwo antyoksydantów:

Dzięki wysokiej zawartości polifenoli (zwłaszcza resweratrolu w czerwonym winie), napój ten skutecznie zwalcza wolne rodniki, spowalniając procesy starzenia.

Wina bezalkoholowe powstają w procesie delikatnej dealkoholizacji, która usuwa alkohol, ale pozostawia cenne składniki odżywcze. Są doskonałą alternatywą dla osób na diecie, kierowców, kobiet w ciąży oraz osób przyjmujących leki.