Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 rozmleczam mlecze - ich lekarski fach tu nie pomoże i mnisia pokora nie wzruszy ręką zgarniam zieloną szyję - ziewnięciem strącam białe włosy co jak słowa rzucone na wiatr ze mną dojrzewają
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 strącam białe włosy co jak słowa rzucone na wiatr ze mną dojrzewają --- ta część podoba mi się najbardziej ciekawe wątki roślinne, pasują do klimatu dzisiejszego... wiersz ogólnie ok, jestem na tak i to spore TAK :) pozdrawiam /Arek
drewniane palce Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 mnieb też najbardziej do gustu przypadł kawałek zacytowany przez poprzednika. weszłam żeby obejżećpo tytule, bez obrazy ale uważam że włocławek to najobrzydliwsze miasto w polsce. nie mówie tu o mieszkańcach wiuęc prosze się nie bulwersować ;). ale wracając do wiersza, tak, podoba mi sie klimat a 'strącając siwe włosy' zapamiętam. na tak. pozdrawiam warszawsko.
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 dzięki za komentarze, co do Włocławka... znam kilka miejsc które naprawde są pieknę, acz gdy ubarwimy cos sentymentem i wspomnieniami uwypuklamy pozytywne wrażenia:) dlatego na owe piękne trzeba brać sporą poprawkę;)no ale utwór o Włocławku nie jest, tutuł : szczerze mówiac po głowie chodza mi od kilku dni "Kwiaty polskie" i tytuł to taka delikatna ironia, zabawa.... Dzięki za komentarze i poswięcony czas;) Pozdrawiam Agata
Ona_Kot Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 tylko nie pasuje mi rozdmuchiwanie na cztery pory roku coś w tym jest banalnego, zbyt słabego w stosunku do całości pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 no ok, nie będe protestować ... jakies konkretne propozycje?:> (zamaist cztery strony świata chciałąm cztery pory roku: rozciąganie się w czasie a nie przestrzeni:)) i nie mam pomysłu jak to inaczej ujac;) Pozdrawiam Agata
kall Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 ulotną chwilę rozdmuchuję na cztery pory roku może troszkę 'umuzykalnić' tekst : ulotną chwilą komponuję własne cztery pory roku hmm? :) ogólnie podoba się, szczególnie mnisia pokora przypadła do gustu. no i odniesienie do włocławskiej zieleni - wskazane ;) drewniane - ta nasza kujawska stolica nie jest wcale taka zła - zapraszam na spacer bulwarami do Parku Sienkiewicza. subtelnie i naprawdę rozkosznie :) pozdrawiam
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 gdybym umuzykalniła to byłby trzeci motyw w niezadługim wierszu: przeładowanie wg mnie:) Kall pytanie :kto większe kwiatki płata rośliność czy włocławiacy:>?? Pozdrawiam Agata
kall Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 oj tam - nie czepiajmy się ;) ważne, że są i dzięki temu choć po trosze łagodzą ostrość Azotów ;) pozdrawiam kalina
Ona_Kot Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Kocimx: rozmleczam mlecze - ich lekarski fach tu nie pomoże i mnisia pokora nie wzruszy ręką zgarniam zieloną szyję - ziewnięciem strącam białe włosy co jak słowa rzucone na wiatr ze mną dojrzewają *** a gdyby w ogóle się pozbyć? hmm, jak Ci to wygląda?
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 chyba rzeczywiście masz racje, poczekam jeszcze do wieczora, ale raczje zmienie;) bo włąsciwie ta strofa nie jest aż tak wazna, a nie ma nic gorszego niż zbędne słowa;) Wielkie dzięki za pomoc;) Pozdrawiam Agata
Ona_Kot Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 i wizualnie zyskuje ;))) pozdrawiam wietrznie
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 no dobra zostałąm przekonana, dla ciekawskich umieszczam starą formę wiersza: Włocławskie kwiatki Rozmleczam mlecze -ich lekarski fach tu nie pomoże i mnisia pokora nie wzruszy ręką zgarniam zieloną szyję ulotną chwilę rozdmuchuję na cztery pory roku -ziewnięciem strącam białe włosy co jak słowa rzucone na wiatr ze mną dojrzewają
Ona_Kot Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 wzruszam się, ilekroć przekonam kogoś do zmiany swojego "dziecka" to taka wyższa forma poświęcenia chyba więc pozdrawiam wzruszona
Michał Ziemiak Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Wg mnie uroczy wiersz, umiejętnie zbudowany, pełen ciekawych skojarzeń - można powąchać w czasie lektury ;-) POZDRAWIAM!
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Ona Kot: wzruszenie koton nie służy... podobno Michał dzięki za miłe słowa i poświęcony czas:) Pozdrawiam Agata
Klaudiusz Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 "wlokę ten ból przez włocławek..." (kochając cię jak irlandię) mnie się włocławek tylko z tym kojarzy :)) ale i tak nie wiem czy to dobry pomysł z tą nazwaw tytule... podoba się - zwiewne (i też lubilem mlecze, jak byłem młody ;) ) pozdr
Luthien_Alcarin Opublikowano 29 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 tytuł: już wyjaśńiałąm dziwne skojarzenie z kwiatami polskimi :) dzięki ze zajrzałes :) Pozdrawiam Agata
jasiu zły Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Fajna gra słów, podoba mi się.
Luthien_Alcarin Opublikowano 30 Czerwca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 zadnej barwnej dyskusji? cieszyc się ze "poparwnie" czy martwić ze standardowo? Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi