Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 12 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 12 Lutego siedzimy na śniegu zaklinając nadchodzące lato ma przynieść więcej ciepła niż chuchanie w dłonie to zamknięty sen nie będziemy go karmić resztkami zaczniemy od nowa — zimą najlepiej kurczą się wspomnienia topnieją ślady po chłodnych słowach rozpalimy wiersz będzie miał barwę wschodzącego słońca i powiesz o mnie: słońce śniegu warta odgrzeszę przystań by na drogę został tylko śmiech i grzech 11
Amber Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @tetu Podoba mi się młodzieńcza energia wiersza. Pozdrawiam serdecznie:) 1
Berenika97 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @tetu Rozumiem to zaklinanie lata na zimowym śniegu. Czasem trzeba zacząć od zimna, żeby docenić ciepło. Śliczny! 1
hollow man Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego (edytowane) @tetu O trudnych emocjach lekko i mądrze. Edytowane 12 Lutego przez hollow man (wyświetl historię edycji) 1
iwonaroma Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Fajny zabieg z tym tytułem :) To niech Wam świeci to słoneczko a grzechy niech się rozgrzeszą :) 1
Charismafilos Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @tetu cudne :) sporo skojarzeń mi błysnęło przed oczami :) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @tetu ładnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ładnie przypomniało mi dom wschodzącego słońca The Animals 1
Mitylene Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @tetu ten wiersz jest dla mnie takim manifestem afirmującym życie, czego dowodem jest dla mnie to zaklinanie lata...Zimno, czyli te trudne emocje mają odejść, stopnieć i zrobić miejsce na pozytywne zdarzenia i uczucia...Zaintrygowała mnie końcówka- to zestawienie śmiechu z grzechem. Tak sobie myślę, że dobrze ,gdy w życiu znajdujemy miejsce na jedno i drugie i akceptujemy też te gorsze jego aspekty. Równowaga wszak musi zostać zachowana:) Wiersz super! 1
vioara stelelor Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego (edytowane) @tetu Piękny wiersz o odbudowywaniu relacji. Zima, chłód uczuć, zamrożenie komunikacji - to już przeszłość. Myślę, że czasowo osadzony jest w trakcie ważnej, oczyszczającej rozmowy. A później obrazowanie przechodzi w kierunku radosnej nadziei, planów, naprawiania, emocjonalnego odrodzenia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ten fragment jest dla mnie najbardziej intensywny, poruszający. Świt również symbolizuje dobry, jasny początek i harmonię. Opisujesz wspaniałe chwile przebaczenia, zrozumienia, pojednania. Rzeczywistość emocjonalna, w jakiej ulokowałaś peelkę oraz adresata, to przestrzeń niezwykłych wzruszeń, bliskości, czułości, gdy wszystko jest nowe, gdy czuje się wdzięczność i spokój. Opadają zasłony, ból znika, powraca ufność i ciepło, po hibernacji i wycofaniu. Gratuluję wiersza. Edytowane 12 Lutego przez vioara stelelor (wyświetl historię edycji) 1
tetu Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Amber bardzo fajnie, że tak wybrzmiał. Dziękuję i pozdrawiam. @Berenika97 masz rację. Bardzo Ci dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam. @hollow man dziękuję za słowo i taki odbiór wiersza. Miłego. @iwonaroma dziękuję:) Fajnie że wspominasz o tytule. Serdeczności. @Charismafilos dzięki bardzo. Skojarzenia ważna rzecz;) Pozdrówka. @Jacek_Suchowicz dziękują za muzyczny prezent. Piękna piosenka. Pozdrawiam. @Mitylene bardzo mądry komentarz. Pięknie dziękuję. Pozdrawiam. @vioara stelelor piękny i mądry komentarz, Bardzo dużo stąd wyniosłaś. Niezmiernie mnie to cieszy. Doceniam pracę jaką włożyłaś w te słowa. Dziękuję. Pozdrawiam. @Rafael Marius @Poezja to życie @Natuskaa @Wiechu J. K. @lena2_ serdeczne dzięki. 2
Charismafilos Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @tetu a mówił klasyk, że - to przekleństwo ;)
tetu Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Charismafilos więc możemy dziś dać głowę jakiekolwiek podobiństwo było czysto przypadkowe ;) 1
Charismafilos Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @tetu znamy się przecież tylko z... widzenia ;)
tetu Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Charismafilos to prawda i jedno o drugim nic nie wie :)
Charismafilos Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @tetu Kochać! jak to łatwo powiedzieć ;)
tetu Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Charismafilos tak, a póżniej dwa serca dwa smutki:)
Charismafilos Opublikowano 16 Lutego Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @tetu czyli nie da się z bliźnim zabliźnić? :)
tetu Opublikowano 16 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego @Charismafilos do kogo biegłam nie pamiętam :)
Rekomendowane odpowiedzi