Ten utwór został doceniony przez użytkowników. iwonaroma Opublikowano 11 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Lutego (edytowane) że jestem sama z tobą mój wierszu nie jesteś gadatliwy kiedy tego nie chcę milczysz i snujesz się tylko pajęczą nicią wśród neuronów gdy mam ochotę na rozmowę i ty jesteś chętny wymieniamy się radośnie ja tobie myśl a ty mi wers kiedy płaczę płaczesz wraz ze mną prawdziwe nie udajesz a gdy się śmieję i ty się śmiejesz perliście lub ironicznie tak jak chcę nie wyrastasz ponad mnie przed tobą nie muszę czuć się mała a gdy wpadam w dół łagodzisz ból dotykiem liter które składają się w słowa 'nie płacz, kocham cię' jesteś doskonałym lustrem ale nie starym z ciężkim ołowiem i trującą rtęcią lecz wiecznie młodym migotliwym srebrno biało świetlistym moim księżycowym towarzyszem od nowiu do pełni Edytowane 12 Lutego przez iwonaroma Literówka:) (wyświetl historię edycji) 9
Marek.zak1 Opublikowano 11 Lutego Zgłoś Opublikowano 11 Lutego Są takie utwory, stworzone przez artystów, które wyrastają ponad wszystko inne, co stworzyli i ponad ich samych. Może jednorazowy przypływ weny, geniuszu, czy łaska z niebios? Pozdrawiam 1
Myszolak Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @iwonaroma Pięknie napisane. Myślę, że wiersz bywa głosem podświadomości. 1
Berenika97 Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @iwonaroma Stworzyłaś sobie rozmówcę idealnego - nie człowieka z ego, lecz formę czystą. Wiersz nie zrani, nie opuści, nie wywyższy się, bo jest tobą i nie-tobą jednocześnie - paradoks twórczości. Znalazłaś w słowach to, czego w ludziach brak - obecność bez ciężaru, bliskość bez lęku. Wiersz nie żąda, tylko jest, towarzysz doskonały, bo stworzony z ciebie samej - i dlatego prawdziwy najbardziej. Świetny! 2
viola arvensis Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego @iwonaroma nie ma to jak przyjazn poety z wierszem. Ślicznie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
iwonaroma Opublikowano 12 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Myszolak :) Też myślę, że podświadomość odgrywa w poezji duża rolę. Jednak świadomość potrzebna, bo inaczej wiersz nie miałby za grosz logiki :) (choć niektóre bywa że są kompletnie chaotyczne ;)) Natomiast to o czym wyżej napisał Marek @Marek.zak1 to rzeczywiście wpływ nadświadomości, zdarzają się też takie wiersze. Dzięki :) @Berenika97 Jak zwykle świetna interpretacja:) Bardzo dziękuję :) @viola arvensis :) Lepiej przyjaźnić się ze swoim wierszem niż drzeć z nim koty ;) Dzięki @wierszyki @Rafael Marius @Wiechu J. K. Podziękowania:) 5
Wiechu J. K. Opublikowano 12 Lutego Zgłoś Opublikowano 12 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @iwonaroma Tak, wiersze to miód na życie. Trudno sobie wyobrazić literaturę bez poezji. Pozdrawiam. :))) 1
iwonaroma Opublikowano 14 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego @Andrzej P. Zajączkowski Podziękowania
Rekomendowane odpowiedzi