Ten utwór został doceniony przez użytkowników. tetu Opublikowano 9 Lutego Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Lutego *** na rzęsach płatki topnieją w okamgnieniu zmywam makijaż *** śnieg za koszulą oddaję ciepło w zamian lodowacieję *** bałwan na progu ocieka suchym żartem woda po kostki 14
Leo Krzyszczyk-Podlaś Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego bardzo mi się podobaja twoje impresje! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Berenika97 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego @tetu Codzienność zamieniona w poezję. Super! :) 1
iwonaroma Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Śliczne :) (choć nieco zimne;)) Edytowane 9 Lutego przez iwonaroma (wyświetl historię edycji) 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Jestem fanką Zimy, więc plusik ode mnie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
wierszyki Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Ładnie Ci w takich haiku, Twój logiczny i precyzyjny umysł pięknie wyraża odczucia, nie watpi3, że każdy wers jest przemyślany, a ja nareszcie chyba rozumiem w tym ciągłym zaskoczeniu, które niesie z sobą życie każdego człowieka, w którym jesteśmy tworzywem i twórcą jednocześnie dzięki słowom pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @tetu da dlaczego to wg Ciebie nie Twoje haiku? 1
tetu Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Pięknie Wam dziękuję za tak pozytywny odbiór. Nie spodziewałam się, bo wiem że nie każdy lubi taką formę. Czasami jak mnie coś najdzie, to łapię chwilę i samo się maluje ;) Raz jeszcze dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna. Pozdrawiam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @wierszyki nie rozumiem pytania. A pisalam gdzieś, że nie moje? 1
wierszyki Opublikowano 10 Lutego Zgłoś Opublikowano 10 Lutego Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie jestem tak precyzyjna :) Chodziło mi o subiektywne podejście do tematu, haiku na mój sposób. Czasem mam wrażenie, że czytający haiku wogóle rezygnują z przyjemności czytania a wyłącznie ocena na ile co jest lub nie jest haiku. Uważam, że lepszym działem byłoby haiku niż miniatury. Miłego dnia Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Szczególnie to pierwsze dla mnie to 100 procent haiku. Makijaż jest tylko współczesnym słowem. 1
tetu Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego @wierszyki ok. Dziękuję za wyjaśnienie:)
hollow man Opublikowano 17 Lutego Zgłoś Opublikowano 17 Lutego @tetu Bałwan ociekający suchym żartem jest ikoniczny.
Nata_Kruk Opublikowano 20 Lutego Zgłoś Opublikowano 20 Lutego @tetu... piękne, przemyślane.. zimowe impresje... :)
Rekomendowane odpowiedzi