Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeden los nas wszystkich czeka. Rzeźnickie noże w rękach Pana. Rozdzierają ciało, tną na kawałki, niszczą. Jeden cel. Jedno przeznaczenie.
Po drodze tylko chwile szczęścia, bursztyny znalezione na piaszczystej plaży. Łąka, przestrzeń. Wolność. Drutu kolczastego nikt z nas-maleńkich nie widział. Niewidzialna granica szczęścia rozciągała się bowiem niepostrzeżenie. Tak. My wiedzieliśmy, lecz żadne z nas nie widziało. Wierzyło sie w anioły...
Jeden los nas czeka. Rzeźnickie noże w rękach Pana. Dokarmiani, rozpieszczani żyliśmy. W samotności i głodzie pomrzemy w "szczytnym celu".
On prowadził mnie na najzieleńsze łąki. On pozwolił jeść i spać do woli.
On pozwalał, żebym odczuwał wolność. On dawał mi życie. Pan był moim pasterzem...
Lecz. Wolność jest tylko halucynacją. Życie jest ulotną chwilą. Pan jest moim zabójcą.

A kiedy przyjdzie dzień zagłady nasze głowy zasilą Pańskie stoły. Tłuszcz odłoży się w Pańskim brzuchu. Zamieszka między Pańskimi fałdami.
Pan jest moim pasterzem. Wszystkiego mi zabraknie.
Wiara, Nadzieja i Miłość nic nie pomogą.

Opublikowano

Genialne. Czemu w podtytule nie ma "184748937638936484554. próba tekstu bluźnierczego"? Nieudana. Zacznij od ujednolicenia następstwa logicznego czasów, bo to leży przede wszystkim.

Opublikowano

co to za gniot? kurcze, nie dość że można go odebrać bluźnierczo,to jeszcze forma, literackość,język nic nie wnoszą! co to ma być w ogóle?tekst z "Biblii Szatana?"
Może spróbuj pisać o kwiatkach,albo oprzyrodzie, bo TAKICh tematów nie powinieneś(aś) poruszać, skoro nie potrafisz...życzę powodzenia.