Leszczym Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia (edytowane) Sułtan pięknie wysublimowanej poezji. Faraon wzruszających utworów, które tak za serce. Król facebooka na blokach i w oknach i za przepierzeniami oraz ta mniejsza, gorsza, słabsza i zupełnie wcale nie aż taka druga połówka. Warszawa – Stegny, 05.01.2026r. Edytowane 7 Stycznia przez Leszczym (wyświetl historię edycji) 7
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia @Leszczym Nie wiem, czy miało bawić, ale mnie uśmiechnął Twój wiersz Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Leszczym Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia @piąteprzezdziesiąte W sumie może i miał uśmiechnąć, sam już nie wiem. Pzdr. M. 1
Berenika97 Opublikowano 7 Stycznia Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia @Leszczym To albo para poetów, z których jeden ma ego wielkości Czomolungmy , a drugi kompleks Kopciuszka, albo (wersja optymistyczna) oboje mają świetny dystans do siebie i to wspólny żart. A poważnie - Cały tekst można odczytać jako ironiczny komentarz o dynamice pary twórczej, gdzie jeden partner cieszy się rozgłosem (choćby lokalnym, facebookowym), a drugi pozostaje w cieniu. Równocześnie przesadna pompatyczność pierwszej części może być formą wspólnej autoironii - świadomością tego, jak śmiesznie brzmi nadęta autopromocja w erze mediów społecznościowych. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 7 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia @Berenika97 Bereniko 97, to był żart, ale bierz poprawkę że żarty nie zawsze wychodzą. W tej skomplikowanej sytuacji, nie to żebym się tłumaczył, ale to w ogóle dziwne że są. 1
Tectosmith Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Leszczym Pół żartem, pół serio – tekst mógłby dotyczyć osoby popularnej. Opis drugiej osoby silnie kontrastuje i sprawia, że wiersz nabiera poważniejszego tonu. „i zupełnie wcale nie aż taka druga połówka.” – te wersy dają do myślenia. Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Tectosmith O to fajnie że Ci się spodobało. Nie wiem czy to żart czy na serio, czy po połowie, ale mam wrażenie tak też czasem bywa... Pzdr. M. 1
bazyl_prost Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia teraz nam grozi "idzie Grześ przez wieś" 1
Berenika97 Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Leszczym Kiedyś słyszałm, że "Nie ma żartów, które nie wychodzą - są tylko odbiorcy, którzy nie dorośli do geniuszu" Twój tekst to żart. A mój żart - to potraktować go zupełnie "poważnie". :))) Może to dziwne, że są - ale na pewno to jest fajne, że są. :))) Pozdrawiam. 1
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @bazyl_prost Sorki, ale nie rozumiem trochę Twojego komentarza... @Berenika97 Są nieudane żarty to na pewno. A ten tekst no cóż, tak jakoś mi się napisał. Codziennie się tak zmagam ze słowem pisanym. Ale dziękuję, że na bieżąco czytasz i niemalże zawsze komentujesz, bardzo to doceniam!! Dzięki raz jeszcze... 1
bazyl_prost Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @bazyl_prost był taki wiersz idzie Grześ przez wieś worek piasku niesie a przez dziurkę piasek ciurkiem sypie się za Grzesiem, zasilanie wróci o 22:20. 1
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @bazyl_prost A widzisz nie znałem tego wiersza, ale inna sprawa nie wiem też o jakie zasilanie chodzi... :)
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @bazyl_prost Rozumiem, że kolega zmaga się teraz z najlepszym wierszem, a skończy pracę o 22.20 i go wrzuci i od tego czasu forum wręcz przestanie istnieć, bo wszystkim odechce się pisania :)
Tectosmith Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Leszczym Szkoda, że nie o 22:22 - kibicowałbym. 1
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Tectosmith Ja też kibicuję. Chętnie tak przestanę pisać, bo ktoś wreszcie nareszcie w końcu coś naprawdę coś napisze i stworzy :)
bazyl_prost Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Tectosmith to już o dwa Volty za dużo 1
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @bazyl_prost Dla niewtajemniczonych dodam że jest takie nienajlepsze piwo marki Volt :)
Tectosmith Opublikowano 8 Stycznia Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @bazyl_prost @Leszczym 22:22 2222 roku - warto czekać :-) Volt - chyba kojarzę tę markę. Ja jednak piję w tej chwili Hopvil :-) 1
Leszczym Opublikowano 8 Stycznia Autor Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia @Tectosmith były takie daty, też 11.11.2011 i tak dalej :) Kolega rozumiem już dzisiaj nie pisze :) 1
Rekomendowane odpowiedzi