Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@hollow man

dobrze bym przyjęła, na klatę (na szczęście, nieowłosioną, jeszcze;), tak właśnie myślę :P 

a tak, na poważnie, to gdzie ten facet ma być facetem? 

za biureczkiem klikając w bezprzewodową myszkę?

męski ciało przestało być narzędziem, zostało zasobem 

do dbania :P 

ostatnio widziałam parkę z dzieckiem, dzieciątko, gdzieś, na oko 2-letnie, oddaliło się z wózeczkiem, dla lalek, a mamunia krzyczy, maciusiu wracaj, tu jesteśmy :P 

tak szczerze, to nie rozumiem, dzisiejszego świata, ludzi i on i oni mi się pale nie mieszczą

a tzw. feministek, babochłopów nie cierpię:P 

w sensie odrazy (jakiejś) do ideologii, narzucanej reszcie, która ma paść na kolana i ją wyznawać 

nie wiem, czy to poza, czy ptasi, sprany móżdżek, czy im za to zapłacili (tym z przedostatnich stron gazet), no wiesz, ja jestem wielką wielbicielką teorii spiskowych i różnych takich, niewyobrażalnych ;) na szczęście, osobiście, znam i przyjaźnię się z normalnymi kobitkami, które w najbliższej przyszłości, pewnie można znaleźć tylko na wykopaliskach 

archeologicznych :P 

@KOBIETA a ja lubię wąsy 

już, choć wąsy nie mają żadnego znaczenia w tzw. całokształcie, ale niektórym mężczyznom, nigdy, nie przeminą, nie wiem czemu;) 

@Marek.zak1 pisałam komentarz do twojego wierszyka i wyszło mi coś takiego, jak na górze, postanowiłam wkleić oddzielnie, ale to twój wierszyk był inspiracją tego tekściku :) 

@Alicja_Wysocka no nie wiem, czy jest, jeszcze dla kogo myśleć (mam nadzieję, że jest:), co raz lepiej "sprzedają się" tzw. bzdury pt. "co jadłeś na obiad" :) 

Opublikowano (edytowane)

@hania kluseczka

Wiem, wiem... Rozmawialiśmy o tym w innym miejscu ;) 

No ja tak właśnie klikam. Ale jak zrobię 1 mln EUR obrotu miesięcznie, to powiem Ci, że nie czuję się specjalnie niemęski ;)

I to też rozumiem - pewnie po tym 1M obrotu powinienem drzewo rąbać jeszcze i trzymać body fat index na poziomie Brada Pitta z Fightclub. Do tego być czuły, ale nie za bardzo, dziećmi się zająć, zakupy zrobić, nie pieprzyć o depresji, pół nocy na wysokości zadania stawać... No i jak później kampanii "Chłopaki nie płaczą - chłopaki się wieszają" nie wspierać?

Nie zrozum mnie źle, nie użalam się tu - osobiście daję se radę. Ale rozumiem trudną sytuację cywilizacyjną mężczyzn. Chodzi mi bardziej o tych ziomków, którzy mają mniej narzędzi i zasobów do radzenia sobie z układem jaki powstał w świecie. Będą ciągnąć w stronę wyraźnych liderów z twardym przekazem, że kiedyś facet to był facet a facetka - facetka i całe zło przez emancypację kobiet i te złe feministki właśnie.

Edytowane przez hollow man (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@hollow man

na mnie pieniądze nie robią żadnego wrażenia 

miałam i mogłam mieć wielkie, ale kopnęłam w dupę, swojego przedsiębiorczego sponsora 

ojca mojego dziecka

wolę sobie pozbierać grzybki w kaloszach z pepco z miłością mojego życia (wiem, to brzmi marnie), która nie wyraża się do mnie i o mnie, zbyt parlamentarnie i w dodatku jest nieczuła  

na moje spierdalaj :P 

ja na jego, też nie :) 

Opublikowano (edytowane)

@hollow man  

najstraszniejsze w mężczyznach jest to (wg mnie) że wystarczy tylko być

OBCĄ BABĄ, 

odrobinę mądrzejszą niż 5 symfonia beethovena, która  bez okazji 

pokaże im ramiączko od stanika, a oni natychmiast, obniżają swoją poprzeczkę 

i nawet obrót w kwocie jednego miliona euro, pozostaje już, tylko śladem 

w ich głowie;) 

no tragedia :P 

@KOBIETA nie ważne jak brzmi, ważne,  jak wygląda;) 

ponoć:P 

Edytowane przez hania kluseczka (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@hollow man  nie, człowiek, to nie liść, żeby mógł być sobie prowadzony bezmyślnie, przez jakiś byle wietrzyk 

ale ja jestem idealistką, trzymam się twardo swojego kręgosłupa, ponoć szczęścia ma mi to nie przynieść, ani wielkiego grona, zaprzyjaźnionych, pogodziłam się z tym:) 

Opublikowano

@hania kluseczka

No, tu moglibyśmy rozwinąć skrzydła, bo uwielbiam się z Tobą zagłębiać w te dyskusje.

Ja to myślę, że raz liść, a raz wiatr, a innym razem opoka i ostoja etycznej doskonałości... To wiesz... Jak gość idzie do konfesjonału i mówi, że nigdy żony nie zdradził. A ksiądz go nie chwali tylko pyta czy w ogóle miał okazję ;)

Opublikowano

@hollow man generalnie to byłam bardzo niesprawiedliwa, bo mi się niesamowicie przesunął środek "ideału mężczyzny" na łopatę, ale być może wynika to z tego, że jestem już bardzo zmęczona 

tzw. kadrą managerską ;) 

no i zniechęcona owocami 

np. mojej ciężkiej pracy, czasem, która za 5 lat zostanie pocięta na strzępki:) 

Opublikowano

@hania kluseczka

Kadra menadżerska to tacy sami wyrobnicy jak Ty - zmęczeni tym kołowrotkiem, w poszukiwaniu sensu, pod presją akcjonariatu i tak samo wykluczeni z rozumienia wartości, jaką ich praca niesie ze sobą. Po 5 latach to się trzeba cieszyć, że możesz skasować papiery, a nie ubolewać ;)