Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja A, nie bierz mnie tylko zbyt na poważnie, raczej czerp przeważnie zwyczajnie niepoważnie, albowiem wiodę w tu i teraz poetycki żywot. Oznacza to, że często i gęsto jestem w tych realiach tylko mniej lub bardziej przekonująco wmawiany. Innymi słowy miewam i ja poważne kłopoty z odwzorowaniem, a tacy bardzo rzadko bywają tutaj wzorami do naśladowania.

Warszawa – Stegny, 29.12.2025r.

Opublikowano

@Leszczym

Podoba mi się część o "kłopotach z odwzorowaniem" - może oznaczać trudność w dopasowaniu się do konwencjonalnych ról społecznych. A końcowa uwaga, że tacy jak Ty "bardzo rzadko bywają wzorami do naśladowania", to sympatyczna kokieteria -  subtelna afirmacja swojej odmienności.  :)))  Pozdrawiam. 

Opublikowano

Poetycki żywot jest wartością samą w sobie, czego wielu nie dostrzega, a wiele,  w tym pewnie A, nie ceni. Ona ma, czego obaj nie życzymy, swoje niepoetyckie problemy, więc może ci nawet zazdrości. 

Pozdrawiam zatem poetycko. M. 

Opublikowano

Michaś te Anki to Cię qźwa wykończą 

Mnie zresztą też 

Chcesz rogalika? 

Albo jabłecznik no jeszcze krokieta mogę zaproponować i barszczyk a i mam dwie sałatki

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Głupią babę praca lubi

Tylko nie zwracaj uwagi na bałagan bo cerata tylko jako blat roboczy żeby nie było 

Opublikowano

@Gosława Reni ja nie mam stanu majątkowego i nie mam zdrowia oraz mam mocno przeciętny wygląd i bardzo dużo braku zajęć w dniu codziennym i kilka innych jeszcze ciekawostek - to wszystko sumarycznie bardzo dużo tłumaczy :)))) Ale oczywiście wszelką pomocą w temacie wcale nie pogardzę :)))) Ogólnie chciałbym dążyć do 4 wierszy w miesiącu wartych pensję większą niż minimalną :)))) Wiesz, ambitny jestem do tego :) 

@Gosława A tak w ogóle życzę udanego Sylwestra i tylko nie wiem jak życzyć, czy z fajerwerkami, czy jednak bez :)))

Opublikowano

@Rafael Marius Serio myślę, że w dużym stopniu tak jest. Wystarczy sobie popatrzeć na szereg sondaży, wyników, statystyk z GUSu i szeregu tym podobnych. I wystarczy spojrzeć jak w tak zwanych powszechnościach ani mru mru o tym. Inną oczywiście kwestią jest w jakim stopniu te dane odzwierciedlają real. Ale ogólnie ani mru mru, a schemat codziennych wiadomości serwowanych przez powszechności jest gruncie rzeczy absolutnie nie zmienny i taki sam dzień w dzień. Mamy do tego jeszcze kilka grup profilerów przekonań. I te grupy wbijają ciebie w całe segmenty utartego myślenia. Nawet tutaj jest nieco podobnie. Bo choć mamy przeróżnych autorów to jednak jest to miejsce myśli poetyckiej. Ale inna sprawa, że sądzę, że w gruncie rzeczy zawsze tak było, jest i zawsze tak będzie, co nie jest niczym przesadnie optymistycznym, ale zwyczajnie trzeba panować nad realem i nim zarządzać.