Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 tam gdzie kraniec wsi pod starą bieloną jabłonką co ją przed koziołkiem ojciec wapnem wysmarował porodziłam cię córko z boleści ty przyszłaś i znoju na nieszczęście w rodzinne strony mory i wiepierze przywołując mówili z czepka wyjęta Przeklęta drżąca jak wątłe źdźbło na wietrze w podkurczonej piąstce dzierżąca życiodajną pępowinę na cóż ci było świata ogladać po trochu ścierałam wnętrznicę wkładając do mleka proch cichoj no cichoj dziecino sześć sióstr sześć świec makiem obsypana sukienka 10
Tyrs Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Gosława To jest klasa! Trudno sobie poradzić z taką formą, to wyzwanie, a jednak wyszło doskonale. Gratulacje, Reniu!
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Tyrs dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja bardzo lubię taką formę Słowiańskie wierzenia plus folklor połączony takim trochę luzem Moje klimaty 1
Simon Tracy Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Gosława Ciekawi mnie od jakiegoś czasu pomysł by Twe wiersze rozwinąć w prozę poetycką lub pełną prozę. One aż się proszą o krótkie opowiadania. Powinnaś spróbować.
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Simon Tracy wiesz ile osób już mnie pyta o to kiedy napiszę opowiadanie albo właśnie taką prozę poetycką Chętnie bym to zrobiła bo mam mnóstwo historii i chyba też nie małą wiedzę jednak umiejętności brakuje Nie potrafię pisać długich tekstów Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Simon Tracy @Simon Tracy jeśli masz ochotę to pisz opowiadania na podstawie moich wierszy Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kiedyś Ktoś napisał fragment opowiadania o Annie ale to było dla mnie niesamowicie dziwne doświadczenie Bo chyba tylko ja wiem jaka on jest A jest TRUDNA niestety @violetta ja też 2
Simon Tracy Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Gosława Próbuj i się nie zniechęcaj. Ja też zaczynałem od poezji i nie wyobrażałem sobie pisania długich form. @Gosława Ja się do tego nie nadam. Mam swoją niszę za którą raczej nie wychodzę. Jak mam pisać choć trochę bardziej pozytywnie to dostaję ataku paniki bo sie zupełnie nie odnajduję w innej tematyce niż mi przypisana.
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Simon Tracy taki mroczny rycerz z Ciebie Ze mnie płaczka Doborowe towarzystwo Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława Szczerze, dziękuję za dobry humor, ale z Ciebie żartowniś dziewczyno.
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Wiechu J. K. Wiesiu Ty mnie jeszcze nie znasz Ja czasami jak mam głupawkę to jestem niemożliwa Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława Miła Gosławo, proszę do mnie mówić Wiechu lub Wiesław - Wiesiu to raczej do małego chłopczyka, a ja już jestem starszym panem po 60-tce. Dziękuję za zrozumienie! Pa pa.
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Wiechu J. K. jejku przepraszam Ja w ogóle nie miałam niczego złego na myśli Jak Kogoś lubię to używam zdrobnień Oczywiście następnym razem będzie Wiechu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława Dziękuję Ci szczerze. Są tutaj dwie osoby, które pomimo moich próśb nie okazały szacunku i prowokowały mnie używając tego zdrobnienia. NIe mówię, że to jest obraźliwe, lecz raczej nie na miejscu, zwłaszcza, gdy daje się znać komuś, aby tego nie robić i musiałem te dwie osoby po prostu wpisać na listę ignorowanych. Respekt to jest coś co szanuje. :)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 2 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2025 Witaj - lubię cię czytać - i mam nadzieję że tak zostanie - Pzdr.uśmiechem.
Gosława Opublikowano 2 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2025 @Waldemar_Talar_Talar bardzo dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też mam taką nadzieję
Rekomendowane odpowiedzi