Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gosława Opublikowano 28 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 deszcz niedbale bije szybę za oknem krwawią głogi wsparta o parapet wypatruję jaskółek nasycając oczy nefrytową zielenią puch ze srebrnych topoli sponiewierał podwórze nie podchodź cierpkość dzikiej wiśni zastąpiłam goryczą złamana w pół jak trzcina układam pod powiekami obraz by zachować błędny błękit w jasnym świetle oglądam dłonie spójrz linie papilarne nachodzą jedna na drugą nie chcę już być bardziej twoja Ta piosenka jakoś mi szczególnie tu pasuje Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i jej retro wykonanie No kocham ❤ 11
Simon Tracy Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @Gosława Twoją poezją jak zawsze można się delektować 1
Gosława Opublikowano 28 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @Simon Tracy naprawdę miło mi że tak myślisz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję 1
KOBIETA Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @Gosława Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i jaskółki… Interesujące :) nawet bardzo:) Rękawiczki również. pozdrawiam :)
Gosława Opublikowano 28 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @KOBIETA ja bardzo lubię jaskółki to moje ukochane ptaki W oborze wiły gniazda i jak wchodziłam to latały tuż nad głową Smukłe zwinne Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Również pozdrawiam i dziękuję za czytanie 1
KOBIETA Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @Gosława Ja również lubię:) kiedyś ..uwierzyłam w jaskółki…ale chyba się pomyliłam…:) jak to ja. Czystego błękitu dla Ciebie Gosławo :)
Gosława Opublikowano 28 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @KOBIETA przykro mi że się zawiodłaś Ale wiesz co Jedna jaskółka wiosny nie czyni trzeba tak jak ja wpatrywać ich całego skupiska Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzymaj się ciepło i dbaj o siebie Będzie dobrze! 1
Amber Opublikowano 28 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2025 @Gosława Hipnotyzujący klimat, podoba mi się zdecydowana puenta. Piękny wiersz.
Migrena Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 @Gosława Reniu. wiersz melancholijny i symboliczny. to liryczny monolog o utracie, bólu i odzyskiwaniu własnej tożsamości po wyniszczającej relacji. za pomocą bogatej symboliki i naturalistycznego obrazowania, malujesz stan wewnętrzny, w którym melancholia i chaos zewnętrznego świata odzwierciedlają wewnętrzne złamanie. fantastycznie napisane :) podoba mi się. 1
Berenika97 Opublikowano 29 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2025 @GosławaTo piękny wiersz, bardzo poruszający, intymny.Jest jak studium granicy. Granicy wytrzymałości (złamana trzcina), granicy pór roku, ale przede wszystkim granicy własnego "ja". Jest tu ten moment, w którym miłość lub przywiązanie stają się zagrożeniem dla istnienia, a jedynym ratunkiem jest postawienie bariery ("nie podchodź"). Jest w tym tekście smutek, ale jest też ogromna siła decyzji. Najbardziej podoba mi się ostatnie zdanie: „nie chcę już być bardziej twoja” - brzmi jak akt ratowania własnego życia i tożsamości.
Radosław Opublikowano 30 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2025 @Simon Tracy Popieram. tutaj jest wiele dla zmysłów.
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Radosław dziękuję Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Berenika97 tak to jest o granicy którą jeśli się raz przekroczy to nie ma powrotu do tego co było W ogóle myślę sobie że my kobiety za często mówimy że coś jest najbardziej i na zawsze @Migrena odzyskać własną tożsamość jest niezwykle trudno Najgorzej jest wtedy kiedy Ktoś chce dorównać @Amber bardzo dziękuję Bursztynku 1
Wiechu J. K. Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Gosława Puenta oddycha wolnością. Pozdrawiam :)
Gosława Opublikowano 1 Grudnia 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2025 @Wiechu J. K. tak masz rację Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam serdecznie 1
Rekomendowane odpowiedzi