MIROSŁAW C. Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ten kawałek świata opięty ciasno szarością kamienia z zimnego wnętrza ziemi kocham go na zawsze na słonecznym przydrożu spowiło karmazynem w nieśmiałym kwitnieniu dobre opiekuńcze moce błysk z błyskiem się zderza i pachnie modlitwa złotym zbożem typowy początek rozwinięcie i koniec w objęciach burzy nie przebiera w słowach stary człowiek co na plecach dźwiga słodki zapach kwiatów z procesją w koło Macieju 6
Nata_Kruk Opublikowano 20 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2025 @MIROSŁAW C.... podoba mi się przeskok czasowy... ten.. kawałek świata, kocham go na zawsze... a w nim.. opiekuńcze moce.. to wspomnienia, tytuł spina mi słowa końcowe, które bardzo mi grają w wyobraźni. Ta procesja.. w koło Macieju.. świetna. 1
Migrena Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @MIROSŁAW C. świetny wiersz i zadziwiający kamień !
Berenika97 Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @MIROSŁAW C. To piękny wiersz, w którym czuję głębokie wyznanie uczucia wobec przyrody i ziemi. Jest tu nie tylko opis krajobrazu, ale wyznanie miłości do tego konkretnego miejsca. A kamień bardzo intrygujący - czy wyryto na nim znaki, runy? 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Nata_Kruk Po prostu, prowincjonalne uroki... Dziękuję, pozdrawiam. 1
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Migrena @Berenika97 Krzyż pokutny z aureolą, tak mówią. Znaki szczególne, otwór na środku... Innych brak lub jeszcze nie zostały dostrzeżone. Ale co widział, co słyszał, to głowa mała :) Dziękuję za wszystkie ślady zainteresowania, pozdrawiam. 2
Migrena Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @MIROSŁAW C. kamień pokutny. więc pełen ludzkich grzechów zaklętych w milczeniu kamienia. prawdopodobnie to Dolny Śląsk, prawda ? robi niezwykłe wrażenie !!!!
MIROSŁAW C. Opublikowano 21 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @Migrena "– krzyż fundowany przez zabójcę, będący jednym z jego ubocznych zobowiązań podjętych w niektórych umowach ugodowych z rodziną zabitego". Aż trudno mi to sobie wyobrazić... Dolny Śląsk jest magiczny ! 2
Migrena Opublikowano 21 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2025 @MIROSŁAW C. o kurde !!!!!! magia Dolnego Ślaska - o tak !
Rekomendowane odpowiedzi