Ten utwór został doceniony przez użytkowników. huzarc Opublikowano 16 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 Trzeba coś napisać — rozpoznawalnego i publikowanego, Jakiś stygmat na poważnej kulturze. Coś. Coś po nas. Warto przemówić z perspektywy z poziomu oralności własnych ust, Bo cudze gryzą, albo dużego palca lewej stopy. Może kupka kawy bez cukru niech mówi — lub chociaż kosza na odpady biodegradowalne. Ale nawet mówiąc psychologią okrucha na stole Jako centrum wszechświata — trzeba wiedzieć, gdzie jest ten stół i po co. Nawet codzienność ma historię. 11
huzarc Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @violetta musi mieć;) 1
violetta Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @huzarc wcale nie musi, jest dużo ludzi przezroczystych:)
huzarc Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @violetta Nawet ich przezroczystość jest informacją o tym co i jak na nich patrzy.
KOBIETA Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. huzarc ! W tym momencie mnie zatrzymałeś :) fiksacja oralna ? Ale w jakim sensie.? piszesz i obgryzasz końcówkę ołówka;))) czy zaspokajasz potrzebę zależności i uwagi tworząc ? ;) Freud byłby zachwycony! Ja również jestem:) tylko się zastanawiam…chyba…że chodzi o słowo wypowiedziane :) pozdrawiam! ( w sumie już sama nie wiem o co mi chodzi;)
Migrena Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @huzarc aby pisanie było czymś więcej niż tylko "nic", pisarz musi zakotwiczyć swój osobisty głos w świadomym celu i zrozumieniu, jak jego słowa wpisują się w szerszy świat. bez tej kotwicy powstanie bełkot.
Omagamoga Opublikowano 16 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 może trzeba wkońcu zacząć odróżniać Słowo od wyrazów jego. i pracę od roboty . imię/miano od nazwy. język od mowy. 1
huzarc Opublikowano 16 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2025 @KOBIETA mmm, tak nawet do-słownie:) potrzeba mówienia również wymaga zaspokojenia, obarczona różnym tabu, ograniczeniami, bywa też źródłem frustracji. Poza tym aluzje, niedomówienia i wieloznaczność to istotna część mowy. Dzięki i pozdrawiam:) @Omagamoga można, tylko jak, kultura szuka odpowiedzi od tysięcy lat;) @Migrena ale ten bełkot obecnie najbardziej się ceni, jest paszą którą pasie się gusta i wrażliwości milionów… 2
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 Witaj - Nawet codzienność ma historię. - czysta prawda - Pzdr.
wierszyki Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 Najgorzej to jednak pisać pod głosy dla glosow i dusić się w nieustannym lukrze. To już lepiej chyba po nic ;) pzdr Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Berenika97 Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @huzarc Napisałeś niezłą kpinę z desperackiego szukania "oryginalnego głosu" – jakby już wszystko zostało powiedziane i pozostają tylko najbardziej trywialne punkty widzenia. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się ten wers, dodam jeszcze, że każdy czlowiek - więc my wszyscy- też historię tworzymy.
viola arvensis Opublikowano 17 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2025 @huzarc twardy wiersz o tworzeniu na siłę. Mądry. Taki strzał w potylicę dla otrzeźwienia. Świetny i fragment : Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sztos!
Rekomendowane odpowiedzi