Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Ewelina Opublikowano 8 Listopada 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2025 zastygł na twarzy ostatni promyk, niedokończony wers sklejony parafiną - zesztywniał. 11
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Ewelina Bardzo filmowa miniatura. Ten promyk wygląda tu bardziej jak efekt światła niż metafora. Takie obrazy mają siłę, bo zatrzymują moment bez tłumaczenia. Pozdrawiam serdecznie. 2
Berenika97 Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Ewelina Miniaturowy portret "śmierci" poety. Scaliłaś konkrety fizyczne z metaforą twórczości - niedokończony wers jako ostatni oddech, ostatnia myśl. Ta parafina to genialne połączenie - dosłownie przywodzi na myśl rytuał pogrzebowy, ale też coś, co zatrzymuje, konserwuje. 1
Ewelina Opublikowano 9 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Tectosmith właśnie mi uświadomiłeś, że bardzo dawno nie obejrzałam żadnego filmu i w sumie pora to zmienić. Dziękuję serdecznie za ten wyjątkowy komentarz. Pozdrawiam pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Tectosmith Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @EwelinaJa za chwilę będę oglądał właśnie film. Miłego wieczoru :-) 1
Ewelina Opublikowano 9 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Tectosmith W takim razie miłego seansu:) @Berenika97 pewien koniec miałam na myśli, choć nie definitywny wbrew pozorom. Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rafael Marius Opublikowano 9 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2025 @Ewelina Tak gdzie koniec to i początek. 1
Leszczym Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @Ewelina Ależ wiersz :))) 1
Ewelina Opublikowano 14 Listopada 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @Leszczym ależ bardzo krótki :) 1
Leszczym Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 @Ewelina I bardzo dobry, ekstra wręcz :)
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Listopada 2025 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Ewelina Ewelino, czytając te strofy przychodzi na myśl manekin, wiersz bez nagłówka czyli świetnie prowokujesz umysł czytelnika do "główkowania". Lubię utwory, które zmuszają mnie do głębszego zastanowienia, ten "niedokończony wers" po prostu dodaje temu życia. Pozdrawiam! ********************* Edytowane 14 Listopada 2025 przez Wiesław J.K. (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi