degatoja Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 (edytowane) Nie gonię już za czyimś ideałem, a ciągle - jakby w biegu. Nie chcę grać w grę, w której nie znam reguł. A znów gram w jakimś chorym scenariuszu. Po co wracasz? Przynosisz wspomnienia i krzyki. A ja pragnę ciszy, zwłaszcza kiedy ten świat mnie woła - raz ciszej, raz głośniej, ale zawsze głosem echa tej postaci z wczoraj. Jaka była cena? Samotność? Dziś już nie boję się zamieci. Spójrz - gdy umiera nadzieja, rodzą się poeci. Edytowane 25 Października 2025 przez degatoja (wyświetl historię edycji) 6
Bożena De-Tre Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 @degatoja Końcówka mnie urzekła.W tym wszystkim piękne jest że ludzie czytają Poezją…pozdrowienia z Targów w Krakowie.
viola arvensis Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 @degatoja no łaaadnie, taki wiersz perełka Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
beta_b Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To super! bb
huzarc Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 @degatoja Ten wiersz to emocjonalne, szczere wyznanie, zrodzone z doświadczenia straty, zawodu i dojrzewania do wewnętrznego spokoju. A tylko spokój nas ocalić może…
degatoja Opublikowano 24 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 @viola arvensis dziękuję :) @Bożena De-Tre Pozdrawiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wiechu J. K. Opublikowano 24 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @degatoja Trudno się z tym nie zgodzić.
Berenika97 Opublikowano 25 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2025 @degatoja"Gdy umiera nadzieja, rodzą się poeci"- to zdanie zostaje na długo... Piękny, boleśnie szczery wiersz. Czuć w nim walkę o własną przestrzeń i prawo do ciszy.
Rekomendowane odpowiedzi