Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marzy mi się duża pizza hawajska na Spółę z Marzeną w Honolulu. Marzy mi się również kilka innych nieco mniej wymiernych spraw, choć trzeba dodać, że równie nieosiągalnych. Ktoś mnie kiedyś poprosił, abym mierzył wysoko, słusznie nawet, ale moje zamiary chyba za wysoko się wzniosły, więc - cóż - poniosło. W związku z powyższym najwyższym poleciałem z tym tekstem, którego nie da się już odnienapisać. Wyszedł mi niedolot. 

Warszawa – Stegny, 16.10.2025r.

Opublikowano

Michał, chodzi najbardziej o miejsce, towarzystwo, czy pizzę?  W marzeniach nie jestem mocny, a osobistych zupełnie  nie mam. Jak sama pizza to znam pizzerię obok Promenady w sieci 105, tam robią super pizzę i mogę Cię zaprosić, ale nie wiem jaka część marzenia zostanie spełniona.:). Pozdrawiam

Opublikowano

@Annna2 No coś takiego, najłatwiej do zorganizowania pizza gdzieś na osiedlu i nawet hawajska, choć wolę pepperoni, gdzieś nacechowana marzeniami o palmach :)

@Marek.zak1 Marek z Tobą zawsze chętnie się spotkam :) I niekoniecznie na pizzę, niekoniecznie na piwo, zwykła kawa też ma smak :) 

Opublikowano

@Leszczym

Niedolot? Absolutnie nie. To po prostu lądowanie awaryjne na wyspie pełnej ananasów i niespełnionych marzeń. Zresztą najlepsze teksty to te, które nie wiedzą, że są już napisane. Trzymam kciuki za tę pizzę!

ps. Ktoś mi bliski marzył o podróży dookoła świata, ale gdy wylądował na Hawajach, uznał, że zrealizował marzenie w 30% i był w 30% bardzo szczęśliwy z tego powodu. Można zacząć od liczenia procentów. :) Pozdrawiam.