andrew Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 (edytowane) myślę o jutrze a ono ono stroi się jak chce nie zwraca uwagi zmywa makijaż ubiera się po swojemu nie patrzy na pogodę chodzi bez czapki parasola idzie nie tam gdzie nie trzeba trudno je spotkać porusza się szybko czasami tylko się uśmiechnie idziemy wtedy razem a ja ja pragnę ładu spokoju czy to możliwe gdy się mijamy udajemy że się nie znamy 10.2025 andrew Edytowane 9 Października 2025 przez andrew (wyświetl historię edycji) 7
huzarc Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 @andrew To mała perła poezji codziennej – wiersz spokojny, przejrzysty, a jednak głęboko filozoficzny. 1
viola arvensis Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 @andrew tak to jest z tym jutrem, nie nasze jest i oby nadeszło jutro :) Ślicznie. 1
Nata_Kruk Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Andrzej... jw. bardzo mi się podoba. W puencie... ... tutaj coś nie tak stylistycznie. Pozdrawiam Cię.
andrew Opublikowano 9 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 @Nata_Kruk @Nata_Kruk @Nata_Kruk @Nata_Kruk Dziękuję Zgadza się, poprawiłem Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 9 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2025 a jutro łazi swoją drogą utyskiwania mając za nic przewidywalne jak pogoda wystarczy myśleć miły panie gdy je zrozumiesz się uśmiechnie i jeszcze weźmie cię za rękę smutek sam z oczu szybko zejdzie a życie znów się stanie piękne :))) 1
Annna2 Opublikowano 10 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 @andrew tak możliwe bo jesteś dobrym człowiekiem. 1
andrew Opublikowano 10 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 @Annna2 Och, aż się zawstydziłem. Staram się jak każdy. Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia
Berenika97 Opublikowano 10 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 @andrew Świetnie napisałeś o niemożności kontrolowania przyszłości. Ta personifikacja jutra jako kogoś nieuchwytnego, kto "stroi się jak chce" i "idzie nie tam gdzie nie trzeba" jest bardzo trafna. Lubię te drobne sprzeczności: "idzie nie tam gdzie nie trzeba", "czasami tylko się uśmiechnie, idziemy wtedy razem" - pokazujesz, jak rzadko nasze plany zbiegają się z rzeczywistością. A ta końcówka - "gdy się mijamy, udajemy że znamy" - gorzka i mądra. Iluzja kontroli nad jutrem. Pozdrawiam. :) 1
Rekomendowane odpowiedzi