Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2025 na parapecie mojej duszy zasadziłam jasny promień i zakwitł mi - słońcem w doniczce nie opadnie mu żaden płatek i nigdy nie zwiędnie nie rozwieje go wiatr, bo wiatr powstaje z drżących liści - dzisiaj to zrozumiałam - i tylko ty będziesz wiedział, że kwiat był prawdziwy, choć z liter do ciebie 6
Nata_Kruk Opublikowano 4 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ala.. to jest urocze. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 4 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2025 @Nata_Kruk Nato, raczej to Ty jesteś urocza :) W tym gatunku pisania czuję bardzo niepewnie, szkoda, że nie słychać jak mi serce bije. Serdeczności :) 1
Berenika97 Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @Alicja_Wysocka To piękny, delikatny wiersz pełen ciepła i intymności. Szczególnie podoba mi się: Obraz "słońca w doniczce" - to cudowne połączenie niemożliwego z codziennym. Ten jasny promień, który zakwitł, to metafora tak prosta, a jednocześnie pełna światła i nadziei. "Dzisiaj to zrozumiałam" - nagle widzimy świat inaczej. Ostatnia zwrotka do kogoś bliskiego, kto rozumie, że "kwiat był prawdziwy, choć z liter" - jest w tym coś głęboko osobistego. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @Berenika97 Oj, znalazłaś mnie tutaj, a już chciałam wywalić ten wiersz, znaczy zabrać - ale teraz szkoda mi Waszych komentarzy, które sobie bardzo cenię. A to maleństwo, napisało mi się kiedy w sobotę Gdynię nawiedziło wietrzysko, a ja myślałam, że wywieje mi wszystko z głowy - tymczasem przywiało :) Dziękuję Duszko. 1
Berenika97 Opublikowano 6 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @Alicja_WysockaNie wywalaj swoich wierszy! Są cudowne! A ten przeoczyłam i nie wiem, jak to się stało. Ale dobrze, że Nata skomentowała. Czasami nie mam też powiadomień, na przykład tego Twojego komentarza też nie mam w powiadomieniach. Ale zajrzałam tu. :) Pozdrawiam. 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 6 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2025 @Berenika97 Bereniko, nie mogę pisać za często, wzięłam sobie do serca słowa "Znalazłeś miód, jedz tyle, żebyś nie zwymiotował" Znałam dziewczynę, która dorwała się jako dziecko do rodzynek. Zjadła wszystkie jakie znalazła. I wiesz co, nie może patrzeć na rodzynki, każdą i zawsze - wydłubuje. Nie wywalam, tylko chowam - coś jak ciuszki w szafie. Po czasie niepatrzenia - wydają się jak nowe :) Uściski :) 1
Berenika97 Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 @Alicja_WysockaTo musi być bardzo dobra strategia! :) Wszystkie Twoje utwory się prześliczne. :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 @Berenika97 Oj, albo Ty jesteś przemiła :) Dziękuję 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 7 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 kreujesz kwiaty literami na parapecie myśli sensów a drżeniem liści jak słowami zakwita róża w prostym wierszu :))) 2
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2025 @Jacek_Suchowicz Dziękuję Jacku, wiem, że mi wybaczysz to niezrymowanie. Ale wiesz, kobieta zmienną jest, słyszałeś to, prawda? Tym milej doceniam i dziękuję za Twoją obecność :)
bazyl_prost Opublikowano 10 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 @Alicja_Wysocka tez sadzę promienie ale niszczy je brak wiary
Alicja_Wysocka Opublikowano 10 Października 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2025 @bazyl_prostA nadzieja?
tie-break Opublikowano 11 Października 2025 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2025 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oryginalnie odwróciłaś bieg rzeczy. A to zmienia wszystko. Już impresjoniści (a wcześniej jeszcze był empiryzm, tylko bardziej przyziemny) odkryli, że zjawiska nie istnieją obiektywnie, same przez się, tylko dlatego, że możemy je zobaczyć, usłyszeć albo poczuć. Edytowane 11 Października 2025 przez tie-break (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi