*" Caritas in veritate"
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Charismafilos 1 060
@hollow man dialog nadal jest, tylko się rolami wymieniliśmy ;)
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Charismafilos · Opublikowano
@hollow man dialog nadal jest, tylko się rolami wymieniliśmy ;) -
Przez Łukasz Jurczyk · Opublikowano
63. Twierdza z piasku (narrator: arabski najemnik) 1. Pustynia — matka, ojciec — światło bez litości. Tyle mi dano. 2. Gaza — fort z piasku. Czeka na cios, który już idzie. 3. Wieść o Tyrze. Roztrzaskali bogów z kamienia. My mamy swoich — z pyłu i wiatru. 4. Mówią: Batis* to eunuch. Odebrano mu ciało. Została wola — twardsza niż stal. 5. Nie ma żony ani syna. Nie musi patrzeć za siebie, gdy nadchodzi burza. 6. Żarty krótkie. Kończą się tam, gdzie zaczyna jego spojrzenie. 7. Idziemy za nim w noc, gdzie nie ma gwiazd. 8. Słyszałem o tych zza morza. Słowa były za małe na to, co przyszło. *Batis - dowódca perskiego garnizonu Gazy cdn. -
Przez hollow man · Opublikowano
@Charismafilos Bracie, dlaczego po brutalnej bandzie? Ja tu liczyłem na dialog chrześcijaństwa z egzystencjalizmem. Ale możemy i rynsztokiem pojechać ;) -
Przez bazyl_prost · Opublikowano
płynie rzeka woda płynie w dół do morza woda pochodzi z gwiazd jest wtedy zimna jak lód mimo temperatury gwiazdy wydają się zimne coś zawsze nas chroni przed skwarem i tak jakoś wszystko trwa w oscylacji fal w różnej polaryzacji i blasku -
Przez Jacek_Suchowicz · Opublikowano
dziś mamy mnóstwo tych królików z wystawy Mincla na Krakowskim posłuszni sprawni - ich bezliku wybiórczo strzegą ponoć Polski pozdrawiam
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne
Rekomendowane odpowiedzi