Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 (edytowane) Alicjo W. przepraszam miała być odpowiedź a pióro poprowadziło inaczej Barwy z miłością chadzają w parze, i każdy facet Ci to powie; przecież wiadomo, że wy słuchacie, on okiem chwyta – jest wzrokowiec. Wręcz zapamięta kolory powiek, wspaniałe rzęsy zrobione brwi. W chwili czułości Cię poprosi: „pozwól całować oczy twe mi” Masz takie słodkie i ukochane, że całą wieczność w nich zamykam. Pieści namiętnie, aż tusz rozmaże i jeszcze rzęsy poobrywa. Całując zjedzie niżej, a jakże, aby odkrywać słodkości ust. W swym ukochaniu szminkę rozbabrze, z policzków zetrze kuszący róż. Słoneczko nagle strzeli promieniem i ona w blasku jawi się naraz. Wszystko opadło mu z przerażeniem; „była przepiękna a jest maszkara.” Edytowane 16 Października 2025 przez Jacek_Suchowicz (wyświetl historię edycji) 9
huzarc Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Jacek_Suchowicz Ciepły, figlarny wiersz z lekką puentą – czyta się z uśmiechem i wdziękiem. 1
Berenika97 Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Jacek_Suchowicz Słuchaj, dziewczyno, tej prostej prawdy, co w wierszach męskich się objawia: nie w kolorach tkwi twoja wartość prawdziwa, lecz w tym, co serce w sobie skrywa. Szminka może zwiększyć urok chwilowy, tusz wydłużyć rzęs piękną linię. Lecz gdy nadejdzie moment szczery, prawda i tak na jaw wypłynie. Lepiej być sobą od pierwszej chwili, niż bać się rana bez makijażu. Upiększaj się, gdy masz na to ochotę, nie dla niego - lecz dla siebie. A na randkę idź z uśmiechem szczerym, to najpiękniejsza z ozdób wszystkich. ps. A może wtedy jednak namiętnie? 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki pozdrawiam
andrew Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Jacek_Suchowicz ,,...kochać, jak to łatwo powiedzieć...,, Pozdrawiam serdecznie Miłego dnia 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Spod Twego pióra jak malowana w dodatku lala, kolorem nęcisz w blasku metafor i w oczach psoty piórem wywijas, a niech się kręci trochę szaleństwa, maślanych zmyśleń ktoś Ci nasypał do czarnej kawy, za dużo cukru - aż wpadły rzęsy i zaczarował najpewniej magik poeta jednak musi być giętki musi nietrzeźwieć i nieprzytomnieć kiedy układa coś w hocki klocki lecz całym szczęściem, wierszyk - nie o mnie :) Edytowane 21 Września 2025 przez Alicja_Wysocka (wyświetl historię edycji) 1
Zorya Holmes Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Jacek_SuchowiczTak to bywa, jeżeli facet tylko o wyglądzie myśli. miłej niedzieli :) 2
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Berenika97 to powiedzenie przywołam stare nawet makijaż stosuj z umiarem :)))) @andrewprzypomniałeś: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 @Alicja_Wysocka przecież wiadomo że nie o Tobie i w dedykacji już to widać już po raz trzeci ja podchodzę bo Ci odpowiedź miałem pisać i co próbuje składać wersy pióro mi pisze co innego nie chce się słuchać nie raz pierwszy i chce pokazać własne ego najpierw mnie fraszką uraczyło teraz tematem tym z sufitu i jak mi tutaj mówią z boku że spotykany czasem w życiu zaczynam wątpić czy się uda odpowiedź Tobie złożyć w wersach bo na tematy jest posucha a mnie nachodzą czasem z serca :)))))) 1
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a o czym myśli facet????????? :))))
Alicja_Wysocka Opublikowano 21 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. więc już się nie martw niepotrzebnie mnie też nie słucha własne pióro kiedy tak siedzę wprost na ziemi a ono jest już tuż pod chmurą i stamtąd bierze krople wody na powrót spada ciepłym deszczem a ja podstawiam duże beczki i z tej deszczówki składam wiersze :) 1
Nata_Kruk Opublikowano 22 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ... :)) Jacku, to mnie rozbawiło na całego, te poobrywane rzęsy... :)) ... tego niech się kobietki trzymają, ewentualnie jakiś delikatny. Fajna treść 2
Rekomendowane odpowiedzi