P.Mgieł Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 miłość przyszła późno, za późno, kiedy whisky już nie grzała, a ręce przestały sięgać po coś więcej niż pilota od telewizora. była ładna. nie piękna. ale miała w oczach ogień, który przypominał mi nocne stacje benzynowe — nigdy nie wiesz, czy dostaniesz kawę, czy nóż pod żebra. została tydzień. albo trzy miesiące. czas nie istnieje, kiedy liczysz oddechy, a nie dni. potem poszła. jak wszyscy. jak koty, które karmisz zbyt często. i została ta stara przyjaciółka — samotność. cierpliwa suka. nie mówi nic, ale zawsze wie, kiedy wrócić. siadam z nią co noc. palimy papierosy i udajemy, że świat nas nie dotyczy. ona nie odchodzi. ona wie, że miłość to żart, a ja — jestem kiepskim słuchaczem. 7
Berenika97 Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @P.Mgieł miłość nie zna zegarów ani kalendarzy, nie słucha szeptów o "za późno" i "nigdy już" Świetny wiersz!
Bożena De-Tre Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @P.Mgieł lekko odpłynęła tak jak lekko ''popłynął'' Twój wiersz...podoba mi się bo nie przegadany.Miłość nie lubi zbędnych słów.........pozdrowienia.
Alicja_Wysocka Opublikowano 18 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2025 @P.Mgieł Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Koty zwykle zostają, trzymają się miejsca. Obraz, że odchodzą, trochę przeczy powszechnemu wyobrażeniu. Odchodzą wtedy, kiedy chcą podkreśla niezależność kota i to, że to nie nasza zasługa, ani wina. Może przesyt, obojętność - więcej nie zgadnę :)
sisy89 Opublikowano 20 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2025 Piękny wiersz, wszystko jest napisane jak trzeba, ani za dużo, ani za mało. Cóż, szczęśliwi czasu nie liczą, więc miłość nie zna zegarów ani kalendarza... Pozdrawiam serdecznie :)
Rekomendowane odpowiedzi