Ten utwór został doceniony przez użytkowników. piąteprzezdziesiąte Opublikowano 6 Września 2025 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 niedbale porzucona samotna po przejściach lekko sfatygowana bez perspektyw na przyszłość póki nie dostrzegły jej oczy chwilę później dłonie wzięły ją w ramiona westchnęła przewróciła kartkami szczęśliwa i pozwoliła zabrać się gdziekolwiek by wspólnie przeżywać przygody Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 13
violetta Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @piąteprzezdziesiąte dzisiaj miłe święto:) 2
Sylwester_Lasota Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 A ja wczoraj kupiłem sobie taką trochę sfatygowaną książkę w antykwariacie... za złotówkę... i dzisiaj ją czytam. Pozdrawiam. 1
Berenika97 Opublikowano 6 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2025 @piąteprzezdziesiąteDziś czytałam fraszki Kochanowskiego w bibliotece i frekwencja dopisała. Więc nie jest źle. :) Chyba się powtarzam, ale bardzo się cieszę z dzisiejszego dnia. Świetnie, że o Dniu Czytania Książek przypomniałaś. 2
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 7 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @violetta Tak, wczoraj było miłe, a przede wszystkim potrzebne, święto. Dzięki @Sylwester_Lasota O, gratuluję dobrego punktu. Też kiedyś miałam świetny punkt z tanimi książkami. Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Berenika97 Kochanowski w bibliotece? WoW! Zaimponowaś mi teraz. Trochę jest na orgu moich "świątecznych" wierszyków... Dzięki @huzarc @Rafael Marius @iwonaroma @Natuskaa @Migrena @Omagamoga Dzięki bardzo za polubienie. 3
violetta Opublikowano 7 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 Pan Prezydent z małżonką pięknie zaprezentowali się na czytaniu poezji Jana Kochanowskiego. W liceum od Reja i Kochanowskiego zaczynam naukę z poezją:) miałam polonistykę bardzo wrażliwą na tym punkcie:) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @piąteprzezdziesiąte Jakimś smętkiem powiało. Dzisiaj czyta się i ewentualnie odpisuje na sms-y. No bo tak trudno skleja się słowo ze słowem, a zdanie ze zdaniem... 1
Nata_Kruk Opublikowano 7 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to wszystko w temacie... :) A wiersz.. w prostocie siła, chyba. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 7 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @violetta Nie widziałam, więc koniecznie muszę poszukać. Dzięki : ) U @Alicja_Wysocka Smętkiem? Masz na myśli demona? To coś ci wyjaśnię: Kojarzysz może wielkie kosze w supermaketach, wypełnione po brzegi tanimi książkami, którrych nikt nie chce. Nikt nie chce kupić, wziąć do ręki, zanieść domu, postawić na półce, by ostatecznie zaprzyjaźnić się, sprawdzić co kryje wnętrze i wspólnie przeżyć cudowne chwile... Miałam takie fajne miejsce, z którego mam wiele świetnych, zakurzonych, porzuconych i niechcianych. Tam, gdzieś w szarym kącie, na samym dole znalazłam Życie Pi... Dzięki za obecność. @Nata_Kruk Patrz komentarz do Alicji. Dzięki za obecność. @Leszczym @Czarek Płatak Dziękuję bardzo :) 1
Alicja_Wysocka Opublikowano 7 Września 2025 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smutno się robi, z tego powodu, że ludzie mało czytają i niewiele piszą. Nie myślałam o tych z naszego portalu, raczej o takich, dla których lekturą są tylko sms-y. 1
piąteprzezdziesiąte Opublikowano 7 Września 2025 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2025 @Alicja_Wysocka 40% Polaków czyta. Jedną książkę rocznie. I to dzięki młodzieży. Gdyby nie dzieciaki, to statystyki byłyby niższe... Ale co się dziwić, czasy takie głupie mamy... Żartowałam z tym demonem Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi